Gostilna Repnik

 • Kuhinja
  slovenske jedi z okusi Kamnika
 • Kdo
  družina Repnik, chef Primož Repnik
 • Odpiralni Čas
  od srede do petka
  od 10. do 22. ure
  sobota
  od 12. do 22. ure
  nedelja
  od 12. do 17. ure
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Vrhpolje pri Kamniku 186, Kamnik, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)1 839 1293
  +386 (0)51 300 357
 • Splet
  www.gostilna-repnik.si
 • Email
  info@gostilna-repnik.si
 • Gostilna Repnik
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  penzion z devetimi sobami, Okusi Kamnika, Gostilna Slovenija
 • Prostor
  dvorana za poroke in nedelje, posebna soba za rojstne dneve in obletnice, lončena peč za mize ob šanku in pogovore med stalnimi gosti

Na rajželjc s kočijo

Parkirišče je veliko, kar je, če ni prazno, vedno dober znak. Fasada je nova, okolje je urejeno, cesta ni hitra. Zraven je novi penzion, za njim je romantičen travnik s poročnim paviljonom, ob njem je menaža s tremi konji. Želite na izlet s kočijo po starem kamniškem mestnem jedru ali z vilicami po okusih Kamnika in Repnikove tradicije? Vabljeni v gostilno s klasično slovensko domačo ponudbo, ki pa jo okusno začini s svojim gostoljubjem in chefovim vplivom, kar je tudi bistvo domačih gostiln. Da nam ponujajo tisto, kar vsi radi jemo, toda najraje ravno tam.

V tuhinjski fili je slanina, v kruhovem nadevu, ki je kot sočno-rahel narastek v mrežici pomešan z rajželjcem, delom bele telečje drobovine, iz tankega črevesa z oporkom in pečico, pa ga ni. V kamniškem Firštovem golažu je ob divjačini še veliko drobno zrezane zelenjave, v Repnikovem Firštu pa je na vrhu še gratinirana kapa krompirja. Eni ribajo na testenine tartufe, gospodar in chef Primož Repnik pa na raviole s čemažem ali z dimljeno postrvjo nariba zorjeni sir trnič. Drugje je kriza, pri Repniku pa gostilna ob vikendih poka po šivih.

Če vas avtocestni obvoz zanese po Tuhinjski dolini, zagotovo ne boste lačni. Če greste le na nedeljsko kosilo, si ga podaljšajte vsaj z domačimi salamami, iz svinjskega, divjačinskega in konjskega mesa. Če ste nevesta, ženin ali svat, izberite soboto, ko je paviljon za hišo v soncu. Če vedno naročite le dunajca, ga končajte s stoletnim receptom za uršulinsko kremšnito. Če ste blizu Kamnika, je Vrhpolje čisto blizu.Jedilni list

Degustacijski meni

Okusi Kamnika - 6 hodov

28 €

Hladna predjed

Piščančja pašteta, pikantna marmelada

6 €

Tatar postrvi, česnova emulzija

6 €

Topla predjed

Ravioli s čemažem, pregreta smetana, trnič

7 €

Rajžlc, dušena jabolka, telečja omaka

7 €

Vinski list

število vinskih etiket: 60
hišna vinarja: Čok in Šumenjak

Rad Dobrojem priporoča

Domača, družinska, gorenjska gostilna vabi h krušni peči na tuhinjsko filo, na rojstni dan v kmečko sobo na telečjo kračo ali Firštov golaž in v veliko jedilnico na nedeljsko kosilo, ki se konča s kloštersko kremnšnito.