Gostilna Ribnik

Mestno in ribiško hkrati

Fotozgodba

Foto zgodba iz Zagorja

Januar 2017
Klik

Foto zgodba iz Zagorja

Ob ribniku je polno ribičev, ki lovijo veliko krapov in malo ščuk, terasa pa je vsa v steklu in ko vstopiš, ti je takoj jasno, da to ni le za pivo lokalnih junakov. Na komodi je stari konjak, v vitrini so naravna vina, med mizami so lamelne pregrade, iz kuhinje pa pomaha chef. Ta ambient je bližje centru mesta kot bregu ribnika in v njem se zbuja zaspala zasavska kulinarična scena. Ribnik ji ponuja menije v hodih, vikende z morskimi specialitetami in jagenjčkovo golenico z eko kmetije na vrhu hriba. S tem pa ne želi le prihraniti poti Zagorcem do Ljubljane, temveč spodbuditi tudi obratni promet. Čeprav dobite tudi v zagorskem Ribniku postrvi in orade, se je v Zagorju vseeno začelo tudi kulinarično dogajati.

Domača piščančja pašteta v rex kozarcu in s pomarančno marmelado je hišni uvod, po katerem ribja juha pove, da je Ribnikove kuharje treniral chef, ki je bil dolgo v Asu in kratko v JB-ju, prej in potem pa tudi po svetu. Zato so bučni ravioli s kozicami in žajbljem domači in prav v njih so tista čustva, ki vzbujajo upanje, da bo ribičem zunaj pri ščukah uspelo. Sicer pa si jih pobližje oglejte, ko vas tam mimo zanese opravek.

Rad Dobrojem priporoča

Lačni popotniki se opoldne ustavite na cenovno ugodnem kosilu v treh hodih, domačini pa zvečer dajte priložnost tudi modnemu zelenemu žaru.