Gostilna Vitez

 • Kuhinja
  slovenske jedi za sodobne viteze
 • Kdo
  Audaks d.o.o., chef Žan Tominšek
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 12. do 23. ure
 • Naslov
  Breg 20, Ljubljana, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)8 205 6004
 • Splet
  www.gostilna-vitez.si
 • Email
  info@gostilna-vitez.si
 • Gostilna Vitez
  Rezervacije Gostilne

 • Prostor
  Niso več (le) oklepi. Za roke se držita nostalgija pod oboki in sodobni bistro ambient; Jazbečeva soba gleda na grad, Viteška je za degustacije, Jelenova je intimna, medvedov salon je za pravo gostijo.

Viteška gostija na Bregu

Fotozgodba

Viteška foto zgodba

Obisk junija 2019
Klik

Viteška foto zgodba

Vitez svoje delo opravi viteško. Na peš razdalji od turističnega vrveža te pričakuje prijetna glasba, urejen in atraktiven ambient, dobra postrežba in hrana, ob kateri se počutiš varno. Vitez je slovenska gostilna, toda na turistični promenadi ”najlepšega mesta na svetu”. 

Vitez je stara gostilna, ki pa je moderno prenovljena. Novi Vitez je mladosten in sodoben, a ohranja eleganco in spomin. Ko se po Križevniški ulici spustiš do Brega, je za okni Vitezova kuhinja velika in živa, sobane so svetle, vinoteka te pričakuje, mize vabijo. Kjer vrvež pešcev, kolesarjev, turistov, meščanov ob Ljubljanici ustvarja svetovljanski utrip, je Vitezov urbani vrt njegov sestavni del.

Na viteški gostiji na Bregu so žolca, goveji jezik, možgani z jajcem, fazanova juha, telečja pečenka, volovski rep, divjačina iz slovenske kuharice, toda s prepoznavnostjo Vitezove kuhinje, kar še bolj poudarijo zajčji ragu s pehtranom na kremasti polenti, z jurčki polnjena postrv in, seveda, Vitezovi polpet(k)i s krompirjevo solato. Začnite pa obvezno s paleto domačih paštet in pridite ponovno zaradi Vitezove orehove rezine.Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

25 €

4 hodi

39 €

5 hodov

45 €

Hladna predjed

Paleta domačih paštet

11 €

Topla predejd

Krepka fazanova juha

6 €

Telečji možgani z jajcem

12 €

Glavna jed

Zajčji ragu s pehtranom na polenti

18 €

Polnjena postrv, gozdne gobe, panceta, tapenada, grah in ribji velute

20 €

Skutni njoki, škampi in tartufi

20 €

Volovski rep, pire krompir, korenje, čebula in slanina

19 €

Sladica

Vitezova rezina z orehi, vanilijo in čokolado

6 €

Ocvrte jogurtove miške s cimetom, jabolčna čežana

5 €

Rad Dobrojem priporoča

Toda to ni vitez, o katerem bi pesnili legende in ga povzdigovali v zvezde. Njegova odlika namreč ni junaštvo, temveč ”le” zanesljivost. Ko Ljubljančani nočejo v ”boj”, imajo blizu Viteza, na katerega se lahko zanesejo; ko turisti nočejo turističnega menija, imajo v Vitezu nekaj domačega, toda drugačnega.