Gostilna Zorko

  • Kuhinja
    prleška kuhinja s Kuharjevo nadgradnjo
  • Kdo
    Dušan in Nina Zorko,
    chef Andrej Kuhar
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 10. do 22. ure
    nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Boreci 5h, Boreci, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 588 8227
    +386 (0)41 328 377
  • Splet
    www.gostilna-zorko.si
  • Email
    gostilna.zorko@gmail.com
  • Gostilna Zorko
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    kasaški konji
  • Prostor
    terasa za malice, posebna soba za degustacije in velika jedilnica za vaške prireditve

Skos dobro

Fotozgodba

Foto zgodba iz Borecev

Obisk novembra 2017
Klik

Foto zgodba iz Borecev

Časi so se spremenili. Včasih so gostilne na deželi polnile malice in naročilnice, sedmine in koline. Danes pa se prej pozanimamo, kdo je chef in kdo arhitekt, kaj je na jedilnem listu in kaj v kleti, kakšni avti parkirajo pred hišo in koliko konjev kasa za njo. Še vedno, seveda, morajo biti terasa ob cesti, dnevna ponudba, veliko prostora in mamina tünka, toda ob tistem, kar je ”skos dobro”, pri Zorku ponujajo tudi tisto, da se še vam splača spoznati Prlekijo in edinega slovenskega chefa z Michelinovo zvezdico.

.Začne se z divjačinsko pašteto, naje se s telečjo kračo, uživa se ob govejem repu in posladka se s prleško gibanico. Zorko je dokaz, da so ožejeni žgöjnki lahko boljši od prekmurskih dödölov, da ima pujček rad tudi štruklje, če so ”sladkani” z bučno kremo, in da so stari okusi in tradicionalne jedi, ko postanejo lažje, lepše, očiščene, zložene, dovolj za novi zagon in nove goste, saj ne odganjajo starih (brez skrbi, lignje še imajo), a tudi ne mladih (na drugi stran dnevne ponudbe so ostale pizze in burgerji). Ata zadovoljno opazuje s slike!



Chef


Andrej Kuhar

Kuhar pač rad kuha! In ta energija se čuti v vsaki njegovi jedi Ne sprošča je z vtisom, ki bi ga napihoval ali penil, ne izraža je z eksperimentiranjem, ki bi vedno znova presenečalo, temveč ostaja preprosto vedno - vrhunski.

  • Profil chefa

Jedilni list

Hladna predjed

Divjačinska pašteta z domačo mini lepinjo

4,50 €

Oljova govedina z laškim fižolom (keber)

5,00 €

Juha

Goveja juha z domačo ribano kašo in jetrnimi žličniki

2,50 €

Topla predjed

Ožejeni žgöjnki z jurčkovo polivko in koščki slanine

6,00 €

Prleški gratinirani štruklji

3,50 €

Glavna jed

Telečja krača, krompirjev žepek polnjen z zeliščno skuto

12,00 €

Goveji rep, špeclji

12,00 €

Svinjski file v peteršiljevi skorjici, dödoli

10,50 €

Sladica

Prleška gibanica

2,80 €

Šmorn z jurkino marmelado

3,20 €

Vinski list

število vinskih etiket: 35
sommelier: Dušan Zorko
hišni vinar: Simon Černel

Rad Dobrojem priporoča

Ko pred gostilno piše: ”Bujta repa s krvavico, pečena raca z mlinci, dušeni jelen, prleški štrukelj, goveja plečka, telečja krača, goveji rep, bograč, vampi, telečja obara”, veš, da si na krožišču v Križevcih pravilno zavil. Ko ima nato v gostilni jedilni list le dve strani, pa spoznaš, da se da tudi na deželi združiti tradicionalno in sodobno, če se le ohrani prleško güčanje.