Gostišče Dolinšek

  • Kuhinja
    domače in posodobljene slovenske jedi
  • Kdo
    družina Dolinšek, chefinja Marija Dolinšek
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 22. ure
  • Naslov
    Vrh pri Boštanju 23, Boštanj, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 814 1595
  • Splet
    www.gostisce-dolinsek.si
  • Email
    info@gostisce-dolinsek.com
  • Gostišče Dolinšek
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    znak Gostilna Slovenija, 4 sobe (4 zvezdice), galerija vina in zlata
  • Prostor
    domačna restavracija s salamoreznico in 45 sedeži, večji prostor za prireditve in zabave s 150 sedeži, terasa s 60 sedeži

Domače, sodobno in iz zlata

Stoletna salamoreznica tanko zreže gospodarjeve suhomesnate specialitete iz krškopoljskega prašička in divjačine, ob spremljavi domačega belega in ajdovega kruha z orehi. V domači goveji juhi plavajo ročno narejeni rezanci ali pa žlikrofi. Dolinškove krvavice so ravno prav začinjene in črevo okoli špile hrustljavo zapečeno. Slanina na zelju je mesnata. Posebnost hiše pa so že od nekdaj visoko dvignjeni solnograški žličniki.

Toda, pozor, Dolinškovi z Vrha niso običajna domača gostilna, saj je raviol s prekajeno postrvjo in skuto na julien zelenjavi z omako muškatne buče, svinjski file je v zeliščni skorjici, s pirejem gomoljnic in krompirjevimi svaljki, piščančja prsa so z lahko belo omako in suhimi paradižniki, pinjolami ter štrukeljcem, čokoladni souffle pa z jagodičevjem.

Ob dvorani za velike družbe imajo še prijetno teraso z lepim razgledom, pod njo pa vinsko klet z galerijo nakita iz plemenitih kovin. Zato svoje gostišče imenujejo kar Vrh gurmanskih užitkov, med katerimi vsekakor ne pozabite na divjačino. Jelenov tatarski biftek je povaljan v bučnih semenih in ocvrt, ob srninem fileju pa je brusnična omaka.



Vinski list

Poudarek je na slovenskih vinih, čeprav se spogledujejo tudi s tujimi. Kdo prideluje eno izmed najboljših modrih frankinj zelo dobro vedo. In ker je v zadnjih letih vinsko zgodbo prevzela hišna sommelierka Tadeja Dolinšek, je za aperitiv penina Martin gourmet iz njihove žametne črnine, ki so jo kreirali s pomočjo Domaine Slapšak.

Rad Dobrojem priporoča

Dolinšek je tradicionalna, družinska in domača gostilna, ki pa zna kuhati tudi na sodoben način, postreči za velike družbe in ženinu olajšati izbiro prstanov.