Gostišče Draga

  • Kuhinja
    tradicionalne slovenske jedi iz Drage
  • Kdo
    Aleš Tavčar
  • Odpiralni Čas
    sreda in četrtek
    od 11. do 21.30 ure
    od petka do nedelje
    od 10. do 22. ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Begunje na Gorenjskem 142, Begunje, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)40 436 503
    +386 (0)4 530 73 10
  • Splet
    www.gostisce-draga.si
  • Email
    info@gostisce-draga.si
  • Gostišče Draga
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    prenočišča, domače vložnine
  • Prostor
    planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica v paviljonu je svetla, topla, domačna.

Divjačina v paprikašu

Fotozgodba

Foto zgodba iz Drage

Obisk avgusta 2019
Klik

Foto zgodba iz Drage

Tam so razvaline mogočnega gradu Kamen. Tam lahko pustite avto in nadaljujete peš na ducat najlepših gorenjskih gora in planin. Tam zgoraj se krave same pasejo, zato se jim umaknite s ceste, ko gredo zvečer domov spat. Tam lahko streljate z lokom na 3 D tarče, nabirate gobe s pleteno košaro, prespite sredi gozda s pogledom na vršace. Ali pa tja gor le pobegnete iz Begunj. V vsakem primeru boste dan lepo preživeli in ne boste ostali lačni!

Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica je v paviljonu, pohodniki so pri šanku, jurčki so v kisu, chef pa je v kuhinji. Slednje je najbolj pomembno, saj Draga je v hribu in skrita za gradom, zato sem nihče ne pride le na deci, temveč vsi na ”tradicionalno slovensko hrano”.

Seveda pa srček ni zato, ker bi bilo tako kot povsod! Draga ponuja klasiko na svoj način, iz samooskrbe in z lokalnih kmetij, z divjačino v golažu in divjo svinjo v paprikašu, z medom iz Drage, Likozarjevo solato in Tininim ajvarjem, z ocvirki na ajdovih krapih, jurčki na sirovih štrukljih in s postrvjo iz potoka v pečici. Gostišče Draga je domača gostilna, v katero prideš lačen, zato je suha klobasa vedno v zaseki, iz nje pa greš sit, zato (ker) je šmorn cesarski.



Jedilni list

Hladna predjed

Klobasa z zaseko

7,20 €

Jelenov carpacio z brusničnim prelivom

10,20 €

Topla predjed

Česnova juha s kruhovimi kockami in žafranom

3,80 €

Domači ajdovi krapi z ocvirki in kislo smetano

8,90 €

Domači slani sirovi štruklji z jurčkovo omako in pehtranom

8,90 €

Glavna jed

File postrvi v koruzni moki s praženimi mandeljni in ajdovo kašo z jurčki

10,80 €

Telečji file v jurčkovi omaki z idrijskimi žlikrofi

17,60 €

Paprikaš divjega prašiča

11,90 €

Sladica

Sladki sirovi štuklji z medom in domačimi orehi

3,90 €

Carski praženec »šmorn« z brusnicami

3,80 €

Vinski list

Nekaj vin, ki niso ravno običajna v gorenjskih gostilnah, je priporočenih že na tabli pri vhodu in že na prvi strani jedilnega lista je ponudba buteljčnih vin na kozarec.

Rad Dobrojem priporoča

Ob divjačini, postrvih, lokih, okusih Slovenije in Radol’ce so hišna specialiteta tudi ocvrti žabji kraki.