Grad Otočec

  • Kuhinja
    sodobna kulinarika v grajskem ambientu
  • Kdo
    Terme Krka, chef Nejc Ban
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 22. ure
  • Naslov
    Grajska cesta 2, Otočec, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 384 8901
  • Splet
    www.terme-krka.si
  • Email
    booking@terme-krka.si
  • Grad Otočec
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    član Chaîne des Rôtisseurs
    član verige Relais & Châteaux
  • Prostor
    grajska dvorana, grajski zimski vrt, grajsko dvorišče, grajsko okolje

Grajska degustacija ob Krki

Čez leseni most in zeleno reko je z avtoceste le skok do grajskega parka, v katerem je za debelimi kamnitimi zidovi skrita restavracija, v žlahtnem masivnem lesu, z globokimi usnjenimi fotelji, visokimi okni s pogledom na zeleno rečno lepotico, kovinskimi podkrožniki, orhidejami in obiljem natakarjev na marmornih tleh. V njej chef Nejc Ban pričakuje vaš obisk.

Tatarski biftek gladijo pire zelene, marmelada rdeče čebule, majoneza oljčnega olja. V blagi koromačevi juhi plava dimljena postrv z ikrami. Da kraljeve rakovice s korenjevim pirejem niso presladke, jih osvežujejo citrusi. Pečena goveja zarebrnica je v zeliščni omaki s krompirjem na tri načine. Uvertura k sladici, šarloti z okusi sivke, robid, figovega domačega sladoleda, je starani ovčji sir. Veliko okusov, tekstur, oblik, barv, a tudi veliko skupnega, tradicija, letni časi, starst do kuhanja, sodobne ideje in, seveda, Krka ter njen otok z gradom.



Jedilni list

Degustacijski meni

7 hodov

72 €

Jelenov tatarec ob čipki iz parmezana, pireju iz zelene, marmeladi iz rdeče čebule, marinirani šalotki z jabolčnim kisom in rdečo peso ter majonezi z olivnim oljem

Koromačeva juha z jogurtom, z vložkom dimljene postrvi, ocvrte v vlečenem testu

Meso kraljeve rakovice, korenčkov pire z ingverjem in majoneza s citrusi

Sorbet iz gin tonika

Goveja zarebrnica, pečena na oglju, ob krompirju na tri načine in zelenjavi, z reducirano vinsko omako

Staran ovčji sir s slivovo marmelado

Šarlota s sivko in robidami ob figah in figovem sladoledu

Vinski list

sommelier: Uroš Hudoklin
število vinskih etiket: 130

Rad Dobrojem priporoča

Po chefovem pozdravu in dišeči košarici kruha sledi sodobno grajsko nadaljevanje z dolenjskimi sestavinami! Naj vas jedilni list ne zavede. Raje vprašajte, kaj vam chef lahko danes pripravi.