Restavracija Herbal

  • Kuhinja
    zgornje-savinjske jedi mladega chefa
  • Kdo
    družina Podkrižnik, chef Žiga Klemenc
  • Odpiralni Čas
    od nedelja do četrtka
    od 12. do 16. ure
    petek in sobota
    od 12. do 20. ure
    vse dni
    zaželjene rezervacije
  • Naslov
    Ter 42, Ljubno ob Savinji, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)59 917 200
    +386 (0)51 611 777
  • Splet
    www.charmingslovenia.com
  • Email
    info@charmingslovenia.com
  • Posebnosti
    Herbal glamping resort Ljubno
  • Prostor
    jedilnica stare gostilne je ohranila domačnost in dobila eleganco

Restavracija med šotori

Fotozgodba

Foto zgodba s savinjskega glampinga

Obisk januarja 2018
Klik

Foto zgodba s savinjskega glampinga

Herbal je gostoljuben, ima privlačen, prijeten, domačen ambient, postrežba je zelo dobra, okolica je čudovita, ponudba – glamping – pa vrhunska. Zaradi vsega tega ima Herbal svoje goste, ki imajo ob vsem ”šotorskem” udobju na voljo tudi temu primerno restavracijo. In zato je takšen Herbal zanimiv tudi za zunanje goste.

Tam, kjer so nekoč plesali do jutra, je zdaj moderna gostilna, toda v šotorih, pa čeprav so bolj luksuzni od hotela, so gostje še vedno taborniki, zato so tudi v restavraciji še vedno pohodniki. Oboji v takšnem okolju, ”prežetem z zelišči in obdanem z njihovimi vonjavami”, in tako v Zgornji Savinjski dolini, pričakujejo domače, a to naj chef po svoje, vendar ne preveč zapleteno, pripravi.

Mladi Herbalov chef Žiga Klemenc jim vrača z izkušnjami iz tujine, pomočjo iz domovine (Jože Oseli) in jedmi, ki so na krožnikih rade kričave, v okusih sodobne in med gosti priljubljene. Tako kot mesni žlikrofi s spremljavo tartufov, sira, smetane, rumenjaka, mehkobe, hrustljavosti, tradicije, všečnosti. To je restavracijski nivo v gostilni, z lepimi krožniki, atraktivno izvedbo in modernim slogom, ki gre h glampingu in njegovim gostom.

Jedilni list je sicer kratek, toda v tem je ravno čar, saj je tako vsak obisk drugačen. Gostilna ob zeliščnem ”šotorišču”, ki ni za vsakogar, in ob cesti, po kateri se, najbrž, še niste peljali, mora biti nekaj posebnega.



Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

27 €

4 hodi

33 €

7 hodov

65 €

Vinski list

število vinskih etiket: 35
sommelier: Božidar Kozjak

Rad Dobrojem priporoča

Dovolj znane jedi, iz Zgornje Savinjske doline, a ne le od tam, so pripravljene ravno dovolj chefovsko, da okus tradicije združujejo z glamurjem glampinga.