Hiša Ančka

  • Kuhinja
    sodobno italijansko na meji Koroške in Štajerske
  • Kdo
    Peter Uranc, chef Gašper Kačičnik
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do petka
    od 10. do 22. ure
    sobota
    od 12. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
  • Naslov
    Celjska cesta 5, Slovenj Gradec, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)59 034 829
  • Email
    peter.uranc@gmail.com
  • Hiša Ančka
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    zbirka viskijev
  • Prostor
    moderno, skoraj elegantno, s pozlato in opečnato steno

Užitek in počitek

Fotozgodba

Foto zgodba iz Slovenj Gradca

Obisk septembra 2018
Klik

Foto zgodba iz Slovenj Gradca

Če že nimajo (avto)ceste, se zdaj Korošcem vsaj ni potrebno več voziti v Ljubljano in Maribor. Tudi Slovenj Gradec se trendu ni mogel upreti in je šel po poti večjih mest, ki urbanost poudarjajo z italijanskimi vonjavami in domišljenim dizajnom. Zato ima vhod belo in široko stopnišče, šank udobne fotelje in zbirko viskijev, jedilnica pa visoki strop z lestenci in prostorne stene z ogledali. Prevladujoča barva je zlata, razen opečnate dekoracije. Klopi so okras, stoli so školjkasti, mize so minimalistične, pogrinjki pa papirni. Skupaj s prostorno teraso in nekaj sobami nad njo se to imenuje: ”Kjer sta doma užitek in počitek”.

A metuljček ni v znaku gostilne zaradi finega, temveč testeninskega vzdušja, ki pa ni le italijansko, saj pri Ančki vse naredijo kar sami. Za domačine je kot drugod, torej pop, za otroke so igrala in sladice, za športne so testenine, za modne je vedno kaj novega, za sezonske so večhodni meniji, za Korošce je Slovenj Gradec zdaj njihov, za tujce ni več meja in imajo v Ančki celo wellness, za radovedne pa mladi chef Gašper Kačičnik, ki se je uril v tujini, pri Ani Roš in v Ljubljani Na gradu, komaj čaka, da pokaže, kaj zna.



Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

29,00 €

Hladna predjed

Burrata v bazilikinem pestu z mariniranim pol sušenim češnjevcem

7,90 €

Deska dobrot (salama s tartufi, breasola, San Daniele, sir pecorrino)

7,90 €

Topla predjed

Tagliolini Amatriciana (paradižnik, guanciale, pecorino romagno)

7,50 €

Ravioli polnjeni z albuminsko skuto, črnimi tartufi in olivami

8,60

Glavna jed

Ocvrti piščanec polnjen z limonovim maslom, gratiniran parmezanov pire

9,20 €

Beefsteak s čilijevim maslom

24,00 €

Ančkin burger (lužena bombetka, goveje meso, karamelizirana šalotka, rukola, pepadew, omaka)

7,50 €

Sladica

Panna cotta trilogija

3,90 €

Pravljica v kozarčku

3,50 €

Rad Dobrojem priporoča

Ančka je bolj ambiciozen projekt od gradnje koroškega kraka hitre ceste, zato je na dobri poti, da se tudi na tem koncu Slovenije začne kulinarično dogajati in premikati.