Hiša Fink

  • Kuhinja
    Damjanove in Tanjine chefovske jedi v rojstni hiši ob Krki
  • Kdo
    Damjan in Tanja Fink
    chef Damjan Fink
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 8. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Irča vas 13, Novo mesto, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)41 601 540
  • Splet
    www.hisafink.si
  • Email
    info@hisafink.si
  • Hiša Fink
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    Damjan Fink je dvojni chef (Gostilna na gradu)
  • Prostor
    moderen paviljon s teraso ima dva dela in namena, restavracijski in bistro

Novo in staro ob Krki, na vasi in v mestu

Fotozgodba

Foto zgodba iz Irče vasi

Obisk maja 2018
Klik

Foto zgodba iz Irče vasi

Pozna se, da je Damjan z Gradu, Tanja pa iz stare novomeške gostilniške družine. Njuna Hiša ob Krki je hkrati na (Irči) vasi, zato vsako jutro najprej zadiši kruh iz mamine peči, in v (Novem) mestu, zato je rojstna hiša dobila moderen paviljon, iz katerega se gre na dve strani. Na eni je hitreje, na drugi počasneje, tako kot tudi na jedilnem listu, kjer sta le dva menija, toda zato je eden Tanjin, drugi pa Damjanov in ko ju ob dvanajstih ”oprejo”, je le na dveh listih za malico, kosilo ali večerjo, odvisno od priložnosti, ure, dneva, razpoloženja, pa ”še nekaj” ostane, in to je rezano na roko (salama, slanina in šunka, siri, marinirana postrv), za v roko (burger, hot dog, frika), in tisti dan sveže (zorjena govedina iz dima, dnevni ulov, enolončnica, solate).

Tanjin meni je sprehod, čez vrt popelje do reke, potem zavije še v gozd. V lonec romajo preproste sestavine, iz kuhinje prihajajo obogatene. Njen jedilnik ima veliko zelenjave, spominov in Krkinih rib.

Damjanov meni je, po ženino, ”tipično moški, že na začetku in takoj hoče vse povedati in pokazati, nato pa tako močno tudi nadaljuje …” A zaradi tega se v majhni restavraciji, ki je v Novo mesto pripeljala Finkovo ”grajsko” kreativnost, seveda nihče ne pritožuje. Saj je njuna Hiša popestrila mesto in posodobila vas. Ni čudno, saj so pri nas najboljše gostilne – Hiše. Po Frankovi, Denkovi, Raduhini je zdaj še Finkova.



Chef


Damjan Fink

Fink dokazuje, da so tudi preproste slovenske jedi primerne za (spre)hode. Preprosta kuhinja, ki jo imamo radi vsak dan, a si jo z veseljem privoščimo.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni Tanja
35,00 €

1 m2 vrtička

6,80 €

Juha iz mladih bučk z bučnim raviolom

3,60 €

Šparglji v tempuri in gomoljčnice

7,00 €

Postrv in kos kruha( file postrvi kuhan na lešo s krompirjevo kremo in pocvrtim kruhom)

13,50 €

Meringa in jagode

4,00 €

Degustacijski meni Damjan
35,00 €

Telečji jezik/špargljji/repa; jelenov tatar s kandirano rdečo papriko:
maslena jetrna paštetka

8,50 €

Polnjen bučni cvet s skuto, divjimi zelišči in slanino

8,00 €

Testenina, polnjena s koprivami, gorgonzola in lešniki

8,00 €

Na sončni strani Gorjancev (pečeno belokranjsko jagnje s pastinakom, grahom in meto)

15,00 €

Njen tiramisu

4,50 €

Vinski list

v kleti je 350 etiket, v restavraciji pa je na vinski karti izbor 40 vin; hišni vinar so Vina Kos; vinska svetovalca sta Janez Račič in Gregor Kren

Rad Dobrojem priporoča

Takoj se vidi - lokacija, ambient, detajli -, nato se tudi okusi, da je dobro premišljeno, nič zaletavo, ni preveliko, vseeno pa je novo, drugače, sodobno. Fink ima tisto, kar premnogi pogrešajo - razlog za obisk!