Hiša kulinarike Manna

Sredozemsko ob Gradaščici

Fotozgodba

Foto zgodba iz Manne

Obisk decembra 2018
Klik

Foto zgodba iz Manne

Manni, ki je ob Gradaščici, se pozna, da ni nižje spodaj ob Ljubljanici. Kdor gre v Krakov, ne gre tja mimojede, temveč z razlogom. Zato je hodov več, vrt je spredaj, zadaj in še vmes, prostora, spodaj in zgoraj, je dovolj za sladkosnede in dobrojede, pa še za avto poskrbijo.

Krožniki so sicer prav tako veliki in elementov, sestavin, tekstur, okusov je tudi preveč, toda Mannine jedi niso bahate in prepotentne, niso dolgočasne in vse enake, poznajo se spretne roke in chefovske ideje, ki uspevajo ugajati tako turistom kot lokalcem. Slovensko-mediteransko kuhinjo pod pesniškim nebom (”božanske jedi na zemlji”) uspešno dopolnjujejo vina, zaradi katerih Manna ni le slaščičarna, kavarna, dnevna gostilna in večerna restavracija, temveč tudi prava vinoteka, s 300 s premislekom izbranimi slovenskimi etiketami, od katerih jih je kar 120 vedno na kozarec!Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

32,90 €

5 hodov

37,90 €

7 hodov

42,90 €

Tataki rumenoplave tune, krema avokada, paradižnikov ceviche in pistacijeva spužva

Kremna juha iz pečenega česna z mesom kaneštrel in ingverjevo peno

Pečena kapesanta na črni rižoti s sipo in Grana Padano

Kočevski medved z ajdovim raviolom nadevanim z masleno bučo

Pomarančni sorbet

Hladna predjed

''Rose'' telečji file s pirejem zelene in tartufino omako

Manna štrudelj, skutni mousse, cimetov sladoled, karamelna krema, jabolka in orehi

Vinski list

sommelier: Jani Rakovec
število vinskih etiket: 300

Rad Dobrojem priporoča

Manna ima vse, kar imajo veliki, le za manjšo ceno! V tem je razlog Manninega uspeha. Restavracija, ki v Tednu restavracij ruši rekorde po številu gostov, je tudi sicer polna. Manna ima tisto razmerje cene in kakovosti, ki privablja večino, v njej pa so tako tisti, ki jim je pomembna cena, kot tisti, ki od obiska v gostilni pričakujejo še kaj veš kot se le pošteno in klasično najesti.