Hiša Torkla

 • Kuhinja
  posodobljena primorska kuhinja
 • Kdo
  Andreja in Sebastijan Kovačič
  chef Sebastijan Kovačič
 • Odpiralni Čas
  od srede do nedelje
  od 12. do 22. ure
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Korte 44 b, Izola, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)5 620 9657
 • Splet
  www.hisa-torkla.si
 • Email
  info@hisa-torkla.si
 • Hiša Torkla
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  tartufi in olivno olje
 • Prostor
  novo in sodobno, toda s tradicijo in občutkom

Dobra vila v portoroških hribih

Andreja in Sebastijan Kovačič znata izbirati. Vam ni pašteta s črnimi tartufi znana? In ta razgled, mar ni imel že močno konkurenco alpskih vršacev? Kdor bi rad spoznal najlepše kotičke Slovenije, mora le slediti njuni gostinski karieri. Začela sta pri Vitezu, še preden je Ljubljanica postala družabna srčika prestolnice. Potem sta bila v zeleni Dobri vili v Bovcu, z desetimi sobami in enim menijem. Vmesna postaja je bila Ljubljana, dokler ju niso spet premagale planine. Toda Pristava Lepena, ki je sicer prav tam, kjer je Soča najbolj bistra hči planin, je bila za mlado družinico in dobrojedce predolgo v snežnem objemu, Hiša Torkla pa je samevala … ” Zdaj imata planine v hribih nad piranskim zalivom.

Dizajnersko izpiljeni restavraciji gre še sivka skozi okno v koncept. Steklo, kamen in železo, visoke vinske mize, masivni les, elegantne linije in svetle barve, zunanji kamin, notranja peč, prostornost … Vse to vidiš, ko bereš jedilni list, ki je kratek in sezonski. Presenečenj ni, a vsaka jed ima še nek chefov dodatek. Iz Bovca je ostala tolminska Cika, iz Lepene odojek s fižolom, Kortam sta dodala podpeko.

Pogled je proti starim Kortam in istrskim hribom, ambient je v zidanem delu prostoren in temno intimen, za njim je posebna soba s kaminom, ob njem pa pokrita terasa iz visoke, elegantno-robustne železne konstrukcije. Ni veliko tako dodelanih restavracij v Sloveniji! In v kleti je tudi kantina, ki še čaka, da pride na vrsto.Chef


Sebastijan Kovačič

Sebastijanova kuhinja ni površna in spozna se na sestavine. Tukaj ni rib na pladnjih, toda tudi ne tartufov v olju, na dvorišču pa žari krušna peč.

 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

Meni na hitro - 3 hodi

28 €

Meni šefa kuhinje - 5 hodov

40 €

Meni Hiša Torkla - 7 hodov

50 €

Hladna predjed

Rezine ohlajenega angleškega roastbeefa z gorčičnim prelivom

10 €

Surova tuna z ingverjem

10 €

Topla predjed

Domači ravioli polnjeni s tolminsko skuto in treviškim radičem

14 €

Črna rižota za dva

24 €

Glavna jed

Florentinec pečen na gardeli

54 €/kg

Telečja krača pečena v podpeki

17 €

Sladica

Šmorn z domačo marmelado, rabarbarinim sladoledom in pistacijo

6 €

Čokoladni souffle s tartufi

10 €

Vinski list

število vinskih etiket: 100
hišna vinarja: Klen'Art in Pucer z vrha

Rad Dobrojem priporoča

Tukaj ribe niso na pladnjih, tartufi pa ne v olju. Tukaj ni avtobusnega parkirišča, toda na dvorišču je tudi krušna peč. In če vas že ne prepričajo domače testenine, ki nimajo nič množično skupnega z onimi na obali, če so vam Korte za kolesarski izlet prestrme in če so ovinki za vinsko pokušino preostri, potem se ne boste mogli upreti vsaj – jagenjčku!