Istrian bistro & Tapas bar

 • Kuhinja
  moderna istrska kuhinja na tapas način
 • Kdo
  Mind Hotel Slovenija, chef Borut Jakič
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 12. do 21. ure
 • Naslov
  Obala 33, Portorož, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)5 692 5010
 • Splet
  www.lifeclass.net
 • Email
  booking@lifeclass.net
 • Istrian bistro & Tapas bar
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  hotel Slovenija, 5 zvezdic
 • Prostor
  mize na ulici, vinski bar in bistro, moderno-preprosto, odprta kuhinja

Promenada & moda & kmetije

Fotozgodba

Foto zgodba s portoroške promenade

Obisk septembra 2016
Klik

Foto zgodba s portoroške promenade

Odkar ima Slovenija pet zvezdic, je portoroška promenada bogatejša za španske grižljaje na istrski način. To sta, torej, kar dve pridobitvi Piranskega zaliva, kjer so z njima dvignili nivo ponudbe, namenjene sicer različnima ciljnima skupinama gostov – najbolj zahtevnim in najbolj lačnim. Za prve je tako končno dovolj najdražjih postelj za mednarodni kongres, drugim pa chef ponuja grižljaje istrskih kulinaričnih posebnosti za zmerno ceno. Portorož je tako hkrati dobil moderen in lokalen turistično-gastronomski koncept.

Toda Istrian tapas niso le hitri prigrizki na pločniku obmorske promenade. Za vitrino s tapasi je vinski bar z dolgim šankom, visokimi stoli in polnimi vinskimi policami. Za dolgo vrsto bistro miz, ki se ne skrivajo pred pogledi z ulice, pa je cela stena v steklu, za katero se v istrski show kuhinji premikajo visoke kuharske kape.

Istrian tapas je moderen in lokalen, tako da je odprt in z razgledom, sproščen, brez prtov, z informativnimi papirnatimi podstavki in marketinškimi izreki, z lesenimi ”paletami” za tapase ter preprostimi krožniki za bistronomske kreacije. Moderno je iz istrskih sestavin in tapas porcij, z drugačnimi imeni in znanimi okusi (anomalo pršuta, marmelada na šavor, mleko s Pomjana, panin kur en bot) & lokalno pa je s kmetij in iz Piranskega zaliva (brancin Fonda), špargljev, artičok, tartufov, frtalj, oliv, piranske soli, boškarina (salama, tatar, burger) ter istrskih ribjih in mesnih jedi, pripravljenih drugače: skuša s črnim česnom, cipelj v mleku, bobiči kot ”koline”, ravioli z jagenjčkom, koprivni njoki s škampi, bržola kot costata).Vinski list

število vinskih etiket: 81
hišni vinar: Vinakoper

Rad Dobrojem priporoča

Slovenija gre na sigurno: s petimi zvezdicami ponuja prestiž, z modernim privablja mladost, z lokalnim stavi na kakovost, s tapasi in burgerji opravi(š) na hitro, z bistrojem je dosegljivo, z ulico je mimojede, z vinskim barom družabno, odprta kuhinja pa je kuharski show. Tudi vi boste, torej, našli kaj zase.