Domačija Kabaj Morel

  • Kuhinja
    briška kuhinja k Francozovim vinom
  • Kdo
    Katja Kabaj Morel in Jean Michel Morel, chef Primož Bensa
  • Odpiralni Čas
    petek
    od 19. do 23. ure
    sobota
    od 12. do 15. ter od 19. do 23. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
    od ponedeljka do četrtka
    zaprto
    (odprto po dogovoru)
  • Naslov
    Šlovrenc 4, Dobrovo v Brdih, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 395 9560
    +386 (0)41 454 002
  • Splet
    www.kabaj.si
  • Email
    info@kabaj.si
  • Domačija Kabaj Morel
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    vina Kabaj Morel, prenočišča
  • Prostor
    domačna jedilnica s pogledom na vinograde; terasa za brezdelje

Iz amfore, toda po briško

Fotozgodba

Obisk junija 2016

Klik

Obisk junija 2016

Pri Kabaj Morelovih je veliko rož, veliko zelenja, veliko trte, veliko pogleda. Na dnu velike jedilnice, ki zaseda celotno pritličje velike hiše, zrasle nad staro vinsko kletjo, tudi s prenočišči, ki se priležejo po degustacijskih hodih in požirkih, je veliko okno, da ješ kot v vinogradu. Dejansko, narava je tista, ki ukazuje kuharju, rekoč: “Glej, vonjaj, poslušaj!”

Iz stare hiše, pred katero so včasih balinčkali, je nastala nova, velika, zelena in rumena, pred katero zdaj parkirajo avtomobili od blizu in daleč. Iz starih vinogradov, ki imajo 40 let in so obrnjeni proti jugovzhodu, prihaja vino v amforah in dolijih. Iz stare gostilne, v kateri se je pilo domače vino, je nastala domačija, v kateri se pije vino pridelano na stari način, z gostilno, v kateri se kuha po briško, a s francoskim naglasom. Iz ljubezni, ki je združila Bricko in Francoza, je nastala kmetija, na kateri ni več le vino, pa še to le točeno in tu ter tam, temveč sta zdaj vino in hrana, toda z ambicijo in idejo. Predvsem pa ne le po predhodnem naročilu in ko ni v vinogradu ravno trganja, v kleti pa pretakanja. Čeprav, rezervirati je vseeno še vedno priporočljivo. Zato, ker je (v Brdih) polno.



Jedilni list

poletje 2016
Degustacijski meni

3 hodi

20 €

4 hodi

28 €

5 hodov

32 €

Hladna predjed

Frtajla iz briških zelišč ter domača salama

7 €

Flan (zelenjavni soufle) z domačo panceto in mlado zelenjavo

7 €

Juha

Ješprenjka in različne zelenjavne kremne juhe

4 €

Topla predjed

Gratinirani ravioli polnjeni s koromačem

8 €

Domača lazanja z blitvo

8 €

Glavna jed

Teletina iz pod peke s prilogo

13 €

Svinjska ribica z zelišči in pečena polenta s šparglji

13 €

Sladica

Mousse iz divje mete s čokolado in jagodno kremo

4 €

Žajbljev creme brulee s karamelno peno

4 €

Vinski list

sommelier: Katja Kabaj Morel
število vinskih etiket: 15
hišni vinar: Vina Kabaj

Rad Dobrojem priporoča

Tri na mah: prideš na briški obed v petih hodih, dobiš pa še pokušino vin, ki jih sicer pijejo v vrhunskih restavracijah po vsej Aziji, in prenočišče sredi vinogradov, ki te gledajo skozi veliko okno jedilnice.