Kendov dvorec

 • Kuhinja
  Idrijska kuhinja na svetovljanski način
 • Kdo
  družina Svetlik, chefa Franci Pivk in Klavdij Pirih
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 12. do 22. ure
  (obvezna rezervacija)
 • Naslov
  Na Griču 2, Spodnja Idrija, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)5 372 5100
 • Splet
  www.kendov-dvorec.com
 • Email
  info@kendov-dvorec.com
 • Kendov dvorec
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  član verige Relais & Châteaux
 • Prostor
  Sobane čudovito ohranjenega in polepšanega dvorca iz 14. stoletja ter najbolj cvetoč slovenski gostinski vrt.

Smukavc, zelševka, bakalca

Fotozgodba

Foto zgodba iz dvorca

Povsod so staro stilno pohištvo in predmeti Kendovih časov, debeli in dolgi prti na gosposkih mizah, visoki kozarci, veliko svežega cvetja z vrtov in travnikov
Klik

Foto zgodba iz dvorca

Povsod so staro stilno pohištvo in predmeti Kendovih časov, debeli in dolgi prti na gosposkih mizah, visoki kozarci, veliko svežega cvetja z vrtov in travnikov, Skočirjeve slike, stekleničke s kozarci in domačim orehovcem. Zraven se pasejo jagenjčki in iz Kanomljice skačejo postrvi. Toda na mizi iz domačih, lokalnih in svežih sestavin niso več le stare idrijske jedi, temveč tudi manj stare, a nič manj žlahtne jedi svetovljanske kuhinje.

Pogrinjki so skrbni, kruh je odličen, porcelan pa bel. In takšne so tudi Kendove jedi, nobenega leporečja, nobenih nepotrebnih sestavin, tehnik, presenečenj. vse je dobro in vse je brezhibno, čeprav nič ni zapleteno in povzdignjeno. Postrv je le marinirana, toda zato je iz Kanomljice, zelševka je le znotraj mehka in zunaj hrustljava, toda zato je kot potica, juha je le sezonska, toda zato je iskrena, ravioli so z gobami, toda zato so žlikrofi z bakalco, jagnje je z ješprenjem, toda srna je z marmelado iz suhih hrušk in merlota. Vsak večer je le en meni, toda v takšnem okolju in razkošju je vse, kar je na krožnikih manj, pravzaprav več.

Čeprav je Kendov dvorec iz 14. stoletja, njegova današnja lepota ni le iz starih časov bogate Kendove rodbine, temveč tudi iz mladih časov uspešne Svetlikove družine, ki ga je pridružila svetovnemu združenju vrhunskih restavracij in velikih chefov Relais & Chateaux.Jedilni list

Degustacijski meni
50 €

Jurčkov karpačo z rukolo in staranim parmezanom

Bučna kremna juha

Gobov raviol in krema iz zelene

File srne, ohrovt, krompirjev knedeljček in hruškova marmelada

Kostanjeva pena z domačim začinjenim pecivom

Vinski list

hišni vinarji: Svetlik, Damijan Podveršič, Tilia

Rad Dobrojem priporoča

Če še niste poročeni, se boste tam, če ste že, pa vikend v takšnem dvorcu zakonu dobro dene. Svetovljanska kuhinja iz najboljših lokalnih sestavin, ki se ne spogleduje le s preteklostjo, in ne tekmuje le s sodobnostjo. Sredi razkošja je razkošje kuhati preprosto dobro.