Koroška hiša Pri lipi

  • Kuhinja
    tradicionalne koroške jedi in posebnosti
  • Kdo
    Helena Kresnik Pažek
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 9. do 21. ure
    nedelja
    od 10. do 21. ure
  • Naslov
    Mariborska cesta 12, Muta, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 876 6090
    +386 (0)41 722 091
  • Splet
    www.prilipi.si
  • Email
    info@prilipi.si
  • Posebnosti
    7 sob, rotunda Janeza Krstnika
  • Prostor
    veliko lesa, pohorskega kamna, čipk in slik

Pristne koroške posebnosti

Greh se je peljati mimo, ne da bi si šli pogledat skodlasti zvonik najstarejše slovenske cerkve, saj je ob njej Koroška hiša, v kateri spoznaš koroško kuhinjo na domačen, okusen in pristen način. Zato je Pri lipi potrebno tudi prespati, saj so sobe štiblci, proslaviti, saj je v kleti sanjska poroka, potovati, saj kulinarični izlet po Koroški, s fruštikom (zajtrkom), javznom (malico) in košto (za kosilo in večerjo), traja kar tri dni.

Koliko dobrih gostiln pa ima Koroška? Premalo! Da pa je lahko koroška kuhinja, ki je polna posebnosti, vseeno ponosna, gre zasluga prav Lipi! Ker je pri vratih velika tabla z iskrenimi koroškimi jedmi, za njimi pa so koprivovo žganje pred zabelenimi žganki, in kvočevi nudlni pred črničevim šnopsom. Potem je juha, ki je predvsem župa, torej voda, v kateri se še nekaj skuha. Ker domač koroški kruh le redko kje tako glasno hrusta, ker so grumpi tako tovsti, ker ni treba šteti papirnih serviet, ki so drugačne ob vsakem hodu, temveč debela bruna na lesenem stropu, zidake v kamnitem zidu in črno-bele družinske fotografije v starih okvirjih, ker je skozi okno pogled na Janeza Krstnika in najlepše koroške lipe. In, ker je v vsakem štiblcu štampet!

Rad Dobrojem priporoča

Kiblflajš in repična juha, mežerli in krompirjeva solata, mošt in šnops, potem na izlet in šele po plesu v štampet.