Le Petit Restaurant

 • Kuhinja
  sodobne sredozemske jedi s slovenskimi primesmi
 • Kdo
  vodja Dragan Babić, chefinja Edina Šabić
 • Odpiralni Čas
  od ponedeljka do sobote
  od 11. do 22. ure
  nedelja
  od 11. do 17. ure
 • Naslov
  Trg francoske revolucije 4, Ljubljana, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)1 251 2575
  +386 (0)51 392 032
 • Splet
  www.lepetit.si
 • Email
  info@lepetit.si
 • Le Petit Restaurant
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  bistro Le Petit Cafe
 • Prostor
  navzgor po okroglih stopnicah, ležerno in elegantno, intimno in hrupno, le za 20 gostov.

Majhna restavracija

Fotozgodba

Foto zgodba s Trga francoske revolucije

Obisk decembra 2017
Klik

Foto zgodba s Trga francoske revolucije

Jedilni list ima le dve strani in vsako poglavje le po tri jedi, restavracija ima le šest miz za dva in le dve za štiri, večino buteljk pa vam natočijo, četudi bi le kozarec. Majhna restavracija nad Le Petit Cafe pa je vseeno znana po velikosti, pa ne le porcij, temveč še bolj vsega tistega, kar spretna kuharska ekipa chefa Mirze Bektaševića naloži in zloži.

Na Trgu francoske revolucije je spodaj kavarna za mestno gnečo, Le Petit Cafe, ki ni priljubljena le med spremljevalci učencev iz Glasbene in obiskovalci iz Križank, saj navsezgodaj predrami s sveže pečenimi rogljički, nadaljuje s ”croque” opečenci za Madame & Monsieur, nato brunch raztegne vse do popoldneva, pestri ponudbi francoskega bistroja – od gratiniranih polžev s česnom in quichev na štiri načine do čisto vseh ostrivcev, krativcev in strešic pri crème brûlée – pa dodaja še ”nove” italijanske testenine in rižote ter, seveda, le petit burgerje.

Restavracija francosko eleganco mestnih bistrojev iz pariškega predmestja umešča med polja sivke iz Provanse in peščene plaže Azurne obale. Stene s francoščino popisanimi tapetami krasijo postarani okvirji, velika ogledala in nostalgične fotografije. V tem cuveeju ležerne domačnosti ter sodobne recikliranosti pa so pogrinjki elegantni, stoli udobni, svetloba pridušeno-intimna in strop lesen, zato ne moti, če je sosedov komolec preblizu. Je, torej, bolj za prvi zmenek kot za poslovno kosilo, čeprav imajo tudi za slednje okrogle stopnice svoj draž; od spodaj se vse sliši, od zgoraj pa nič.

Na Trgu francoske revolucije sicer ne doživiš kulinarične revolucije, a v tem je ravno čar Majhne restavracije, ki ponuja veliko vsega, tako na stenah kot na krožnikih.Vinski list

število vinskih etiket: 50, od tega 34 vin na kozarec

Rad Dobrojem priporoča

Le Petit je kot mama, ki dobro kuha, a jo je ves čas strah, da se otroci ne bodo dovolj najedli, zato jim na krožnik zloži vse, kar ima. Za vse, ki imajo radi velike jedi, a v malo hodih.