Miza za štiri

  • Kuhinja
    vrhunska avtorska kuhinja iz domače kuhinje
  • Kdo
    Maja Miška in Jure Brložnik
  • Odpiralni Čas
    od srede do petka
    od 19. do 23. ure
    sobota
    od 13. do 17. ure in od 19. do 23. ure
    vse dni
    obvezna rezervacija
    od nedelje do torka
    zaprto
  • Naslov
    Župančičeva ulica 11, Zgornja Polskava, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)59 125 731
  • Splet
    www.mizazastiri.si
  • Email
    info@mizazastiri.si
  • Miza za štiri
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    za domačo mizo
  • Prostor
    enosobno stanovanje

Miza za 4 krat 4

Fotozgodba

Foto zgodba iz mariborskega stanovanja

Obisk februarja 2018
Klik

Foto zgodba iz mariborskega stanovanja

Pozor! Tik pred začetkom jesenskega Tedna restavracij se je Miza za 4 iz Maribora in garsonjere preselila izven mesta in pridobila več miz. A brez skrbi, vse tisto intimno, osebno, pristno in ”neprofesionalno”, kar jo je krasilo že v bloku v Mariboru, je ostalo, le da se je pomnožilo x 4.

Tako pa se je začelo …

Nekaj takšnega še niste doživeli! Stanovanje je majhno, kuhinja je v dnevni sobi, miza pa je najmanjša slovenska restavracija. A ji ne manjka nič od velikih! Zato je majhnost njena moč, prednost in draž hkrati. Dva srčka za štiri stole, dva chefa v črnih uniformah in dva natakarja v belih rokavicah za (največ) štiri goste …, takšnega ”povprečja” nima nihče!

Ne, sezuti se ni potrebno. Vhod je skozi kuhinjo, ki pa je tako pospravljena, kot da se tukaj ne le nocoj, temveč nikoli nič ne dogaja. Stena, ki mizo, za katero že štirje sedijo tesno, loči od spalnice, iz katere nas skozi steklena vrata zvedavo opazujeta muci, je svetlo zelena in popisana. Kdor se tukaj še ni podpisal, ne ve, kako se (lahko) kuha (tudi) doma!

V ustih je več od le drugačnosti, zanimivosti, radovednosti; doživetje za majhno mizo v vȇliki kuhinji pove, da se Maja in Jure igrata, ko ustvarjata, oblikujeta, kombinirata; in da imata tisto, česar premnogi nimajo – ideje! Tega se je potrebno najprej domisliti. Potem uskladiti. In nato še narediti. Pojesti je najlažje … Čeprav tudi slednje zahteva priprave. Ne rezervirajte Mize zase, če niste pripravljeni stopiti iz ustaljenosti in se pri hrani nočete nič več novega naučiti. Vsi drugi pa se podpišite na steno!

Zato smo vas dolžni opozoriti: ne poskušajte tega sami (in) doma!

 



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

28 €

5 hodov

35 €

6 hodov

40 €

7 hodov

49 €

8 hodov

60 €

Vinski list

Vsak meni ima svojo vinsko spremljavo.

Rad Dobrojem priporoča

Čeprav se je večkratno povečala, je to še vedno ena najmanjših slovenskih restavracij, ker vanjo še vedno prideš na obisk k Maji & Juretu. Upoštevajte to in boste radi + dobro jedli!