Miza za štiri

  • Kuhinja
    avtorska kuhinja iz domače kuhinje
  • Kdo
    Maja Miška in Jure Brložnik
  • Odpiralni Čas
    od srede do petka
    od 19. do 23. ure
    sobota
    od 13. do 17. ure in od 19. do 23. ure
    vse dni
    obvezna rezervacija
    od nedelje do torka
    zaprto
  • Naslov
    Župančičeva ulica 11, Zgornja Polskava, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)59 125 731
  • Splet
    www.mizazastiri.si
  • Email
    info@mizazastiri.si
  • Miza za štiri
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    za domačo mizo
  • Prostor
    enosobno stanovanje se je preselilo v dvosobno hišo

Miza za 4 krat 4

Fotozgodba

Foto zgodba iz mariborskega stanovanja

Obisk februarja 2018
Klik

Foto zgodba iz mariborskega stanovanja

Najmanjša slovenska restavracija se je iz garsonjere v Mariboru preselila v hišo v Zgornji Polskavi, a je še vedno ostala – najboljša med najmanjšimi! Vse tisto intimno, osebno, pristno in ”neprofesionalno”, kar jo je krasilo že v bloku, je ostalo, le da se je pomnožilo x 4 (mize).

Začelo se je s kuhinjo v dnevni sobi in štirimi stoli. A ji že takrat ni manjkalo nič od velikih, saj je bila majhnost njena moč, prednost in draž hkrati. Prej sta bila, torej, dva srčka za štiri stole, zdaj pa se je spremenilo le to, da sta za štiri mize.

V ustih je več od le drugačnosti, zanimivosti, radovednosti; doživetje velike kuhinje za majhno mizo je v tem, da se Maja in Jure igrata, ko ustvarjata, oblikujeta, kombinirata; in da imata tisto, česar premnogi nimajo – ideje! Tega se je potrebno najprej domisliti. Potem uskladiti. In nato še narediti. Pojesti je najlažje … Čeprav tudi slednje zahteva priprave. Ne rezervirajte Mize zase, če niste pripravljeni stopiti iz ustaljenosti in se pri hrani nočete nič več novega naučiti. Vsi drugi pa se podpišite na steno, ker kdor tukaj še ni pustil svoje misli, ne ve, kako se (lahko) kuha (tudi) doma! Pravzaprav je edina razlika, da je za podpise navdušenih gostov zdaj le več prostora.

Zato smo vas dolžni opozoriti: ne poskušajte tega sami (in) doma!



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

28 €

5 hodov

35 €

6 hodov

40 €

7 hodov

49 €

8 hodov

60 €

Vinski list

Vsak meni ima svojo vinsko spremljavo.

Rad Dobrojem priporoča

Čeprav se je večkratno povečala, je to še vedno ena najmanjših slovenskih restavracij, ker vanjo še vedno prideš na obisk k Maji & Juretu. Upoštevajte to in boste radi + dobro jedli!