Monstera bistro

  • Kuhinja
    chefovska kreativnost Bineta Volčiča brez kamer in visokih pravil
  • Kdo
    Bine in Katarina Volčič
    chef Bine Volčič
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do srede
    od 11.30 do 16. ure
    od četrtka do sobote
    od 11.30 do 16. ure in od 19. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Gosposka ulica 9, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)40 431 123
  • Splet
    www.monsterabistro.si
  • Email
    info@monsterabistro.si
  • Monstera bistro
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    TV chef
  • Prostor
    ob zidu na ulici, visoko sedenje ob oknu in deset majhnih miz v majhnem prostoru z monstero

Bine v živo in bistro

Fotozgodba

Obisk avgusta 2006

Ko je Bine Volčič drugim začel iskati gostilno, je sam ostal brez nje. Ko je TV chef našel gledalce, je ostal brez gostov. Ko je francosko trenirani kuhar začel navidezno kuhati, je začel pozabljati, kako resnično diši.
Klik

Obisk avgusta 2006

Bine je hotel zjutraj na tržnico. Hotel je sam izbirati dobavitelje. Hotel je loščiti pribor, odnašati krožnike, zavihati rokave. Hotel je videti svoje gledalce, hotel je objeti svoje goste. Hotel je uravnotežiti krožnike, ujeti sezono, kuhati od rilca do repa, od korenine do cveta. In potem je od Katarine dobil monstero. Ko je dovolj zrasla, ji je dodal le 25 stolov in začel namesto na popu pred kamero ustvarjati v centru Ljubljane v živo.

Monstera je bistro-bistra kuhinja, za vsa čutila, da nasiti, razveseli, sprosti, od ljubljanskega fruštka preko bistro kosil do sedem-hodnega menija. To je bistronomija a la Pariz, toda z ljubljanske tržnice in s kreativnostjo chefa, ki je končal dve veliki kuharski šoli. Najprej tisto v Parizu, ki je najbolj znana na svetu. V njej se je naučil res kuhati. Nato pa tisto v ljubljanskem holivudu, ki je iz njega naredila TV zvezdnika. V njej se je naučil, da je sicer lepo igrati resničnost, a da je lepše – resnično kuhati. To je Monstera!



Chef


Bine Volčič

Bine Volčič, najbolj znani slovenski TV chef, je našel svojo gostilno v kreativnosti svojega Monstera bistroja.

  • Profil chefa

Jedilni list

Kosilo

2 hoda

16 €

3 hodi

19 €

4 hodi

23 €

Večerni degustacijski meni

7 hodov

50 €

Vinski list

ekološka vina, avtorsko zvarjena piva Lila Misa, domači sirupi in sokovi, čista ljubljanska voda iz pipe v gazirani in negazirani različici; 25 vinskih etiket; najbolj priljubljeni Posestvo Burja, Korenika & Moškon, Lisjak, Louis Max, Domaine la Lyre

Rad Dobrojem priporoča

Monstera je resnična gostilna, brez TV kamer in zvezdnikov, toda s kuhanjem v živo, brez visoke kuhinje, toda z velikim kuharjem, brez poštirkanosti, pravil, prestiža in dragih sestavin, toda s kreativnostjo, pristnostjo in iskrenostjo, brez dragih sten, dolgih prtov in debelih menijev, toda s srečnim chefom in zadovoljnimi gosti. Zato ne pojdite v Monstero gledat (le) Bineta, temveč predvsem jest (in se ob tem prijetno imet)!