Nejka & Uroš Klinec

  • Kuhinja
    briški šalam in žar z razgledom
  • Kdo
    Nejka in Uroš Klinec, chef Uroš Klinec
    chef Uroš Klinec
  • Odpiralni Čas
    petek
    od 19. do 23. ure
    sobota
    od 12. do 15. ter od 19. do 23. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
    od ponedeljka do četrtka
    zaprto (predhodno naročilo)
  • Naslov
    Plešivo 51b, Dobrovo v Brdih, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 339 463
    +386 (0)41 359 253
    +386 (0)5 995 5175
  • Splet
    www.klinecplesivo.si
  • Email
    info@klinecplesivo.si
  • Nejka & Uroš Klinec
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    5 art sob, prodaja domačega pršuta in mesnin, kulturni dogodki
  • Prostor
    moderna jedilnica s stekleno steno, polnim šankom in odprto kuhinjo; lesena terasa s širokim pogledom

Buh žegni!

Na deščici za rezanje, ki ima naslov ”Danes nudimo”, je za šestimi, sedmimi krožniki po dnevnem navdihu chefa in radodarnosti narave podpis: ”Buh žegni”.

Že začelo se je tako, da je potem vedno drugače izpadlo. Uroš je šel za strojnika, postal pa je kuhar, mesar, gospodar … Z Nejko sta naredila najprej B&B, pa zdaj gostom velikokrat zmanjka časa za spanje, saj se na terasi, ki ima Brdo in Collio na dlani, zavleče do jutra. Ponudila sta malo pršuta za zajtrk, pa je iz tega nastala predelava salam s plemenito plesnijo v sodobni sušilnici. Povabila sta nekaj umetnikov, pa so se ti tako zaljubili, da jih zdaj prihaja vedno več in je iz domačije nastala hiša umetnosti, iz prve večerje s prijatelji pa ne-poslednja večerja na steni. Zato se pri Nejki in Urošu tudi vi pustite predvsem – presenetiti. Dobrodošli v hiši umetnosti na Plešivem!

V Brdih se dogaja! Kamorkoli greš, je polno, kjerkoli si, je najlepši razgled in povsod se lahko zaneseš na prvo pravilo gostinstva, ki velja po vsem svetu: pojdi tja, kjer so domačini! Brice, ki hodijo k maši v Medano, na pico na teniško igrišče, na rebulo k sosedu in na debeli steak k Nejci in Urošu, spoznate po tem, da imajo vsi enaka (pisana) sončna očala in da se z njimi radi družijo turisti, dobrojedci in vinoljubci iz vsega sveta.

Na plaži na Baliju je imel domačin okrog vratu majhen žar, v žepu pa velik kos mesa, da je le malo razpihal in nato napičil na ražnjič, zdaj pa po Brdih diši s prav takšnega, le nekajkrat večjega, žara in mesa.



Chef


Uroš Klinec
Datum rojstva: 1971 Izobrazba: kovač Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: / Kuharska filozofija: Moja kuharska filozofija je zasnovana na domačih lokalnih surovinah. Sami predelujemo domače mesnine, še posebej smo ponosni na več let staran pršut. Sledim načelu manj je več – če je osnovna surovina vrhunska, z nekaj malimi dodatki...
  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

24 €

4 hodi

35 €

5 hodov

38 €

Hladna predjed

Doma pripravljen tatarski z jajčno peno in začimbami

8 €

Marinirana svinjska krača (kuhana 6 ur in sesekljana) s hrenom

7 €

Topla predjed

Domače testenine iz kamutove moke s klobaso

7 €

Bleki z mrkandelu in sukanskim redičem

7 €

Glavna jed

Uležan rozbif z zelenjavo in belo polento

15 €

Jagenjček iz ekološke kmetije pri Kobaridu izpod peke

15 €

Sladica

Espresso mousse

5 €

Domača presna torta ( slivova, čokoladna,...)

5 €

Vinski list

sommelier: Nejka Klinec
število vinskih etiket: 40, poudarek na oranžnih vinih
hišni vinar: Naravna vina Klinec

Rad Dobrojem priporoča

Novi tip domačije, ki je moderna in mlada, gostilne, ki je zabavna in drugačna, zabave, ki je dobrojedska in dobro-vinska, terase, ki je skrita, a vse vidi, in umetnosti, ki je sproščena in dopustniška.