Luda

 • Kuhinja
  soul food - preproste jedi z dušo, pripravljene na sodoben način
 • Kdo
  Luka Nagode in Urška Dvoraček
 • Odpiralni Čas
  od torka do sobote
  od 18. do 22. ure
  nedelja in ponedeljek
  zaprto
 • Naslov
  Poljanska cesta 11, Ljubljana, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)51 761 294
 • Splet
  www.luda.si
 • Email
  info@luda.si
 • Luda
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  bistronomija
 • Prostor
  industrijska oblikovalka Nuša Jelenc je v Ludi interpretirala skromnost jedilnic slovenskih gostišč z začetka 20. stoletja. Interjer je opaila tudi strokovna javnost, Fakulteta za arhitekturo in Fakulteta za dizajn pa sta Ludo umestili med mestne interjerje, na katerih se učijo nove generacije.

Vedno nova doživetja

To ni začetniška sreča. To ni meni, ki bi bil naštudiran in nato ponavljan vsaj leto dni. To ni šest jedi, ki jih vsak domači kuhar kolobari celo življenje in z njimi doživlja ovacije prijateljev, ki mu za rojstni dan pridejo čestitat z buteljko, ki že nekaj let kroži med njimi. To so vedno nova doživetja!

Ko rečeta: ”Ful kul se imava,” se ne sliši, temveč okusi! Zato so vse mize zasedene in vsi se smejijo, rožljajo z vilicami, trgajo kruh in se pogovarjajo s polnimi usti. Toda, ”da sva naturščika, sva lahko govorila le čisto na začetku. Potem pa je bilo hitro konec začetne milosti. Gostje zahtevajo! A ravno zato jih imava tako rada. Midva se, namreč, učiva od njih!”

To ni vsakodnevna hrana, a hkrati je še manj hrana, ki jo jemo ob posebnih priložnostih. Naturščika sta se prišla učit, a jima je uspeh vzel nedolžnost, še preden sta se nehala čuditi, kako jima uspeva, da gost res dobi tisto, kar naroči.

To je kot da bi vsak dan šli na isti obisk, a nikoli z enakim šopkom rož. Vedno so druge vonjave, barve, oblike, a vselej isti preprostost, domačnost in smeh. Bistronomije se v Sloveniji niso spomnili priznani chefi, ki bi na rezervi lokaciji ponudili preproste jedi, a z vrhunskim znanjem in po prijaznih cenah, temveč ekonomistka in gradbenik, ki ne kuhata zato, da bi imela delo, temveč delata, da lahko kuhata. Na majhnem porcelanskem krožniku iz babičine dote tako ni le okusno zažgani por s hrustljavo skuto in mehko ajdovo pokovko, temveč tudi – srce.

Rodil se je trend, ki v Ludinem primeru pomeni (naenkrat največ) 40 gostov, ki se veselo zgnetejo za majhne mize, ob vmesni zid in h kratkemu šanku, saj je vsak teden šest novih jedi dejansko izziv za celoletni Teden restavracij! Obrazi gostov povedo vse: to je hrana, ki te naredi srečnega in veselega!Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

25 €

5 hodov

35 €

Vinski list

izbrana ekološka vina domačih vinarjev
število vinskih etiket: 30
hišni vinarji: Nando, Slavček, Burja, Gordia, Terpin

Rad Dobrojem priporoča

Povabite dandanes prijatelje na večerjo v svoj dom na govejo juho in dunajski zrezek? To smo vendar počeli pred davnimi leti! Danes pa listamo teden dni prej po revijah, knjigah in spletnih straneh … Točno to je Luda, odkriva, uči, svetuje, predlaga, za prijazno ceno in zelo dobro kakovost!