Oštarija Herbelier

Vesele jedi z dolenjskih kmetij

Chefova večno dobra volja in smeh sta v Oštariji, kjer je bila včasih picerija z marmornimi stebri, danes pa je oštarija z zadovoljnimi gosti, nalezljiva! Najprej se je nalezejo jedi, ki poznajo na ti vse okoliške kmetije, nato pa še jedci, ki se tako ne vračajo le zaradi kuhanega govejega jezika na popečenem rženem kruhu s skuto in žajnofom, temveč tudi zaradi porcije dobre volje, ki spremlja chefov pethodni meni z odličnim razmerjem kakovosti in cene.

Elitnega hotela vajeni chef se je pravilno odločil, ko je Krkino graščino (grad Otočec) zamenjal za svojo Oštarijo, saj ima raje preproste, a zato pogoste goste. In takšnim gostom ponudi krožnik sladkovodnih rib za začetek in sulca v piranski soli za višek. Med zeliščnimi lonci na majhnem vrtu sredi Dolenjskih Toplic so specialiteta dolenjske krpice z zelenjavo in potočnimi raki, a tudi Goriškovega mladega sira ni dobro izpustiti, saj je lepo zapečen z zelenjavo. Ajdova kaša z jurčki in bučkami se peni, diši in barvno poda sezoni, dolenjska šunka je v zrezku, idrijski žlikrofi so s kozjanskim sirom, ob kranjski klobasi je kipnik iz kopriv, le kodrastega peteršilja in nazobčanega paradižnika ni na nobenem Gregorčičevem krožniku. Pečena svinjina s šetrajem ob praženem krompirju z Bučarjeve kmetije in kočevski jelen v brinovi omaki s pečenimi jurčki ob kipniku iz kolerabe in z zelišči s kmetije Plavica sta glavni jedi, ki ponosno predstavljata Oštarijino dolenjsko filozofijo. To res ni klasična gostilna, v kateri bi naročali kar jeste povsod drugod.Chef


Roberto Gregorčič

Najbolj vesel slovenski chef zna vse porabiti, spozna se na domače in zna tudi šivati. V svoji oštariji starim jedem, namreč, s skrbnimi rokami, z ljubeznijo in s kreativnim poseganjem v tradicijo, kreira nova oblačila, toda vedno z istim ciljem - da so res dolenjska.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

27 do 33 €

8 hodov

38 do 45 €

Vinski list

vinski svetovalec: Klemen Rozman
število vinskih etiket: 120

Rad Dobrojem priporoča

Dobre volje so v Oštariji jedi, ki poznajo na ti vse okoliške kmetije, nato pa še jedci, ki se tako ne vračajo le zaradi kuhanega govejega jezika na popečenem rženem kruhu s skuto in žajnofom, temveč tudi zaradi porcije dobre volje, ki spremlja chefov večni smeh in večhodni meni z odličnim razmerjem kakovosti in cene.