Oštarija Herbelier

  • Kuhinja
    dolenjske jedi s chefovim nasmehom
  • Kdo
    Jernej Jarc in Roberto Gregorčič
    chef Roberto Gregorčič
  • Odpiralni Čas
    od torka do sobote
    od 12. do 23. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Sokolski trg 2, Dolenjske Toplice, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)51 262 990
  • Splet
    www.ostarija.si
  • Email
    jernej.jarc@ostarija.si
  • Oštarija Herbelier
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    hotel
  • Prostor
    majhen atrijski vrt; dva topla in domačna prostora

Vesele jedi z dolenjskih kmetij

Elitnega hotela vajeni chef se je pravilno odločil, ko je Krkino graščino (grad Otočec) zamenjal za svojo Oštarijo, saj ima raje preproste, a zato pogoste goste. In takšnim gostom ponudi krožnik sladkovodnih rib za začetek in sulca v piranski soli za višek. Med zeliščnimi lonci na majhnem vrtu sredi Dolenjskih Toplic so specialiteta dolenjske krpice z zelenjavo in potočnimi raki, a tudi Goriškovega mladega sira ni dobro izpustiti, saj je lepo zapečen z zelenjavo. Ajdova kaša z jurčki in bučkami se peni, diši in barvno poda sezoni, dolenjska šunka je v zrezku, idrijski žlikrofi so s kozjanskim sirom, ob kranjski klobasi je kipnik iz kopriv, le kodrastega peteršilja in nazobčanega paradižnika ni na nobenem Gregorčičevem krožniku. Pečena svinjina s šetrajem ob praženem krompirju z Bučarjeve kmetije in kočevski jelen v brinovi omaki s pečenimi jurčki ob kipniku iz kolerabe in z zelišči s kmetije Plavica sta jedi, ki ponosno predstavljata Oštarijino dolenjsko filozofijo. To res ni klasična gostilna, v kateri bi naročali kar jeste povsod drugod.



Chef


Roberto Gregorčič

Najbolj vesel slovenski chef zna vse porabiti, spozna se na domače in zna tudi šivati. V svoji oštariji starim jedem, namreč, s skrbnimi rokami, z ljubeznijo in s kreativnim poseganjem v tradicijo, kreira nova oblačila, toda vedno z istim ciljem - da so res dolenjska.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

27 do 33 €

8 hodov

38 do 45 €

Vinski list

vinski svetovalec: Klemen Rozman
število vinskih etiket: 120

Rad Dobrojem priporoča

Dobre volje so v Oštariji jedi, ki poznajo na ti vse okoliške kmetije, nato pa še jedci, ki se tako ne vračajo le zaradi kuhanega govejega jezika na popečenem rženem kruhu s skuto in žajnofom, temveč tudi zaradi porcije dobre volje, ki spremlja chefov večni smeh in večhodni meni z odličnim razmerjem kakovosti in cene.