Ošterija Debeluh

 • Kuhinja
  goveja tortica z roštilja svetovnega prvaka Jureta Tomiča
 • Kdo
  družina Tomič
  chef Jure Tomič
 • Odpiralni Čas
  od ponedeljka do sobote
  od 12. do 22. ure
  nedelja in prazniki
  zaprto
 • Naslov
  Trg izgnancev 7, Brežice, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)7 496 1070
  +386 (0)41 634 830
 • Splet
  www.debeluh.si
 • Email
  info@debeluh.si
 • Ošterija Debeluh
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  član JRE Jeunes Restaurateurs
  član Chaîne des Rôtisseurs

  znacka
 • Prostor
  Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna

Žar avtorske kuhinje

Fotozgodba

Foto zgodba iz Debeluha

Obisk 2017
Klik

Foto zgodba iz Debeluha

Toliko srčkov, si pa Debeluh. Vabljeni na tortico z žara k svetovnemu prvaku v kuhanju pašte! Jure Tomič kontraste uporablja zato, da privlači. Začne s šampanjcem, ob njem pa je kajmak. V juhi so svinjske nogice, a ni menija brez gosjih jeter. Še vedno je tortica nastrgane govejega tatarja s soufflejem prepeličjega rumenjaka. Ne konča se le z borovničevim štrudljem, temveč tudi z najlepšimi pralineji slovenskih vrhunskih gostiln. Ošterija Debeluh ima v kuhinji roštilj na oglje, a slovi po kreativnosti chefa.

Takšne so vrhunske podeželske gostilne! Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna, ki vošči: “Dobrodošli!” Kar takoj ti ponudijo pet šampanjcev in štiri penine in predlagajo, da se jim prepustiš. Dobra odločitev!

Če bi izbirali najbolj ustvarjalno jed slovenske nove kuhinje, brez obiska Brežic ne bi dobili poštenega odgovora. Debeluhova tortica govejega tatarja z gosjimi jetri je že ponarodela! Nastrgan biftek, ki se je mariniral v juhi muškatnega oreščka, na njem kocke pečenih gosjih jeter, na vrhu pa gratinirano prepeličje jajce. Pravzaprav souffle. Vse skupaj kot začimba dopolni kava, objame pa tekoči oreh. Debeluhove jedi – kako zafrkljivo ime! – so preproste, čeprav so videti umetniške. Poudarek je na sestavinah in ohranjanju okusov. Debeluh ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje ter ceni svoje goste, ki jim ponuja le najboljše.

Toda glavno pri Debeluhu je vseeno očem skrito … Prosite jih, da vas popeljejo v kuhinjo, kajti vse to, kar ste pojedli, se ima zahvaliti dobremu staremu – roštilju.Chef


Jure Tomič

Tomičeve jedi so preproste, čeprav so videti umetniške. Ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje, je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen.

 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

38 - 40 €

6 hodov

48 - 55 €

Hladna predjed

Telečja pašteta z govejim carpacciom

7,50 €

Dimljena postrv s pečeno hruško, hrenom in postrvjimi jajci

10,00 €

Topla predjed

Tortica govejega tartarja, gosjih jeter in prepeličjega jajca

17,00 €

Sladica

Debeluhov borovničev štrudelj

4,50 €

Vinski list

Jure Tomič je tudi vinski svetovalec, ki ima na vinski karti 350 etiket; ob enakomerni zastopanosti najbolj znanih slovenskih vinarjev je tudi mednarodna udeležba (30 šampanjcev, 15 bordojcev, 11 držav); 19 vin na kozarec in 9 coravin.

Rad Dobrojem priporoča

Brez skrbi, pri Debeluhu se ne boste zredili, pa čeprav bo hodov več kot ima Debeluhov žar na oglje rešetk, in vin več kot se jih boste jutri spomnili. Od vrhunsko dobrega se, namreč, ne redi!