Ošterija Debeluh

potočni raki, gosja jetra in pleskavica svetovnega prvaka

Chef: Jure Tomič

Jure Tomič
Chef

Tomičeve jedi so preproste, čeprav so videti umetniške. Ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje, je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen.


Ne podcenjujte Debeluha!

Debeluh nima le provokativnega imena. Debeluh ima tudi naslov svetovnega prvaka, toda v kuhanju pašte! Tudi sloves najboljše zagrebške gostilne, toda sredi Brežic! Tudi legendarno tortico govejega tatarja, gosjih jeter in prepeličjega jajca, toda tudi tradicionalni borovničev štrudelj! Tudi staro oštarijo s šarmom žlahtne domačnosti, toda z novo eleganco črne rožnate stene in belih natakarskih rokavic! In, seveda, tudi roštilj, toda šele na koncu enajsthodnega degustacijskega menija, v katerem, če želite spoznati najboljšo fine dining slovensko pleskavico z ajvarjem in kajmakom vred, nikar ne zamudite raviolov s potočnimi raki!

Štirje srčki (za) gostoljubnega Debeluha, ki je sredi Brežic dobil elegantno velemestno stekleno verando s cvetlično črno steno in fino nadgradnjo tradicionalne Debeluhove družinske domačnosti! V njej avtor dirigira, mama postreže, brat v kuhinji pa pripravi. Zato nikar ne podcenjujte Debeluha, ker je začel z roštiljem in se tako imenuje njegova brežiška Oštarija! Debeluh je Balkan tako pofrancozil, Italijo pa tako poslovenil, da to ni debelo, a tudi ne suho, pač pa simpatično in sproščeno, a na lep, fin, izdelan, vrhunski in vinski način.

Preberite še

Obisk 2021

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Brez skrbi, pri Debeluhu se ne boste zredili, pa čeprav bo hodov več kot ima Debeluhov žar na oglje rešetk, in vin več kot se jih boste jutri spomnili. Od vrhunsko dobrega se ne redi! Pravzaprav boste prišli na pleskavico, a potem boste veseli, da je razvajanje pred njo trajalo tako dolgo.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

60 €

5 hodov

90 €

10 hodov

120 €


Vinski list

Jure Tomič je tudi vinski svetovalec, ki ima na vinski karti 350 etiket; ob enakomerni zastopanosti najbolj znanih slovenskih vinarjev je tudi mednarodna udeležba (30 šampanjcev, 15 bordojcev, 11 držav); 19 vin na kozarec in 9 coravin.


Prostor

Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna.


Posebnosti

Priporočilo Michelin
član JRE Jeunes Restaurateurs
član Chaîne des Rôtisseurs
znak Slovenia Green Cuisine