Ošterija Debeluh
- Kuhinja
goveja tortica z roštilja svetovnega prvaka Jureta Tomiča - Kdo
družina Tomič
chef Jure Tomič - Odpiralni Čas
od ponedeljka do soboteod 12. do 22. urenedelja in praznikizaprto - Naslov
Trg izgnancev 7, Brežice, Slovenija - Telefon
+386 (0)7 496 1070
+386 (0)41 634 830
- Splet
www.debeluh.si - Email
info@debeluh.si -
Ošterija Debeluh
- Posebnosti
član JRE Jeunes Restaurateurs
član Chaîne des Rôtisseurs
- Prostor
Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna
Žar avtorske kuhinje
Toliko srčkov, si pa Debeluh. Vabljeni na tortico z žara k svetovnemu prvaku v kuhanju pašte! Jure Tomič kontraste uporablja zato, da privlači. Začne s šampanjcem, ob njem pa je kajmak. V juhi so svinjske nogice, a ni menija brez gosjih jeter. Še vedno je tortica nastrgane govejega tatarja s soufflejem prepeličjega rumenjaka. Ne konča se le z borovničevim štrudljem, temveč tudi z najlepšimi pralineji slovenskih vrhunskih gostiln. Ošterija Debeluh ima v kuhinji roštilj na oglje, a slovi po kreativnosti chefa.
Takšne so vrhunske podeželske gostilne! Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna, ki vošči: “Dobrodošli!” Kar takoj ti ponudijo pet šampanjcev in štiri penine in predlagajo, da se jim prepustiš. Dobra odločitev!
Če bi izbirali najbolj ustvarjalno jed slovenske nove kuhinje, brez obiska Brežic ne bi dobili poštenega odgovora. Debeluhova tortica govejega tatarja z gosjimi jetri je že ponarodela! Nastrgan biftek, ki se je mariniral v juhi muškatnega oreščka, na njem kocke pečenih gosjih jeter, na vrhu pa gratinirano prepeličje jajce. Pravzaprav souffle. Vse skupaj kot začimba dopolni kava, objame pa tekoči oreh. Debeluhove jedi – kako zafrkljivo ime! – so preproste, čeprav so videti umetniške. Poudarek je na sestavinah in ohranjanju okusov. Debeluh ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje ter ceni svoje goste, ki jim ponuja le najboljše.
Toda glavno pri Debeluhu je vseeno očem skrito … Prosite jih, da vas popeljejo v kuhinjo, kajti vse to, kar ste pojedli, se ima zahvaliti dobremu staremu – roštilju.
Chef
Tomičeve jedi so preproste, čeprav so videti umetniške. Ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje, je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen.
- Profil chefa
Jedilni list
4 hodi
38 - 40 €
6 hodov
48 - 55 €
Telečja pašteta z govejim carpacciom
7,50 €
Dimljena postrv s pečeno hruško, hrenom in postrvjimi jajci
10,00 €
Tortica govejega tartarja, gosjih jeter in prepeličjega jajca
17,00 €
Debeluhov borovničev štrudelj
4,50 €