Pavus – Grad Tabor

  • Kuhinja
    Marko Pavčnik je znanilec slovenske kulinarične pomladi
  • Kdo
    Katja in Marko Pavčnik
    chef Marko Pavčnik
  • Odpiralni Čas
    od torka do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja in ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Cesta na Svetino 23, Laško, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)3 620 0723
  • Splet
    www.pavus.si
  • Email
    info@pavus.si
  • Pavus – Grad Tabor
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    član JRE Jeunes Restaurateurs
  • Prostor
    dve nadstropji grajskega stolpa, ko je vroče pa tudi pod šotorom

Kulinarično kiparjenje na gradu

Novo-slovenski chef spoštuje vse, kar ga obdaja, svojo kulturo, tradicijo in goste, ki jih spodbuja, da ob njegovih kreacijah premagajo predsodke, običaje in stereotipe. Marko Pavčnik, graščak iz Laškega, kuharski samouk, nadarjeni kulinarični estet in eden najvidnejših znanilcev slovenske kulinarične pomladi, je v deseterici najbolj vidnih in pomembnih kreatorjev nove slovenske kuhinje. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je perfekcionist, pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča. Na vsakem krožniku zna umiriti svojo strast; takrat, ko je pomembno, da pusti glavno besedo sestavinam in ujemanju njihovih okusov.

Odlično ujemanje okusov; maline z olivnim oljem, črni oreh z jelenom, jelen z gosjimi jetri, pa še oči se najejo. Marko Pavčnik kipari preprosto, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Ne le okusi, tudi vidi se, da je kuhar srečen, saj se je na gradu našel.



Chef


Marko Pavčnik

Marko Pavčnik kipari elegantno, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Njegovo kuhanje je izrazito avtorsko. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je estet, skoraj perfekcionist, ki pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

37 €

5 hodov

46 €

6 hodov

54 €

8 hodov

72 €

Pavus tradicija

Dimljena postrv /Pivov ponzu / Redkev / Postrvin kaviar / Polenta

Dimljen jelen / Dehidrirane maline / Omaka maline / Prah gosjih jeter / Domač vložen črni oreh

Štrukelj pregrete smetane v juhi

«6 x čebula«: Čebulna krema, omaka, konfit in olje / Polenta s čebulo / Pečena čebula

Krškopoljski pujs / Koleraba, jabolka, fižol in slanina v kislem zelju / Tlačenka

Nežna cimetova krema / Karamelizirana in poširana jabolka
Karamelni sladoled / Drobljenec

Pralina

Sezonski Pavus

Pozdrav iz kuhinje

Telečji tatar / Balzamični teriyaki / Hrenova krema /Kvas / Kisla Polenta / Gobe

Krema pečene kure / Gamberi / Zelenjava

Štrukelj pregrete smetane v juhi

Jeseter / Ješprenova rižota / Sabajon pena

Tortelini klobase kožarice / Kisla repa z misom / Gorčica

File trilje / Krema pečenega česna / Pire črnega česna / Čičerika / Lignji

Prepeličja prsa / Jerebika / Kostanjevi ravioli

Jurčkov sladoled / Črni ribez / Olje brinovih vejic / Smrekov drobljenec

Pralina

Vinski list

sommelier: Damjan Leskovšek in Ludvik Goričan
hišni vinar: Frešer, Saksida, Babič

Rad Dobrojem priporoča

Odlično ujemanje okusov; maline z olivnim oljem, črni oreh z jelenom, jelen z gosjimi jetri, pa še oči se najejo. Marko Pavčnik kipari preprosto, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Ne le okusi, tudi vidi se, da je kuhar srečen, saj se je na gradu našel.