Pavus – Grad Tabor
- Kuhinja
Marko Pavčnik je znanilec slovenske kulinarične pomladi - Kdo
Katja in Marko Pavčnik
chef Marko Pavčnik - Odpiralni Čas
od torka do soboteod 12. do 22. urenedelja in ponedeljekzaprto - Naslov
Cesta na Svetino 23, Laško, Slovenija - Telefon
+386 (0)3 620 0723
- Splet
www.pavus.si - Email
info@pavus.si -
Pavus – Grad Tabor
- Posebnosti
član JRE Jeunes Restaurateurs - Prostor
dve nadstropji grajskega stolpa, ko je vroče pa tudi pod šotorom
Kulinarično kiparjenje na gradu
Novo-slovenski chef spoštuje vse, kar ga obdaja, svojo kulturo, tradicijo in goste, ki jih spodbuja, da ob njegovih kreacijah premagajo predsodke, običaje in stereotipe. Marko Pavčnik, graščak iz Laškega, kuharski samouk, nadarjeni kulinarični estet in eden najvidnejših znanilcev slovenske kulinarične pomladi, je v deseterici najbolj vidnih in pomembnih kreatorjev nove slovenske kuhinje. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je perfekcionist, pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča. Na vsakem krožniku zna umiriti svojo strast; takrat, ko je pomembno, da pusti glavno besedo sestavinam in ujemanju njihovih okusov.
Odlično ujemanje okusov; maline z olivnim oljem, črni oreh z jelenom, jelen z gosjimi jetri, pa še oči se najejo. Marko Pavčnik kipari preprosto, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Ne le okusi, tudi vidi se, da je kuhar srečen, saj se je na gradu našel.
Chef
Marko Pavčnik kipari elegantno, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Njegovo kuhanje je izrazito avtorsko. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je estet, skoraj perfekcionist, ki pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča.
- Profil chefa
Jedilni list
4 hodi
37 €
5 hodov
46 €
6 hodov
54 €
8 hodov
72 €
Dimljena postrv /Pivov ponzu / Redkev / Postrvin kaviar / Polenta
Dimljen jelen / Dehidrirane maline / Omaka maline / Prah gosjih jeter / Domač vložen črni oreh
Štrukelj pregrete smetane v juhi
«6 x čebula«: Čebulna krema, omaka, konfit in olje / Polenta s čebulo / Pečena čebula
Krškopoljski pujs / Koleraba, jabolka, fižol in slanina v kislem zelju / Tlačenka
Nežna cimetova krema / Karamelizirana in poširana jabolka
Karamelni sladoled / Drobljenec
Pralina
Pozdrav iz kuhinje
Telečji tatar / Balzamični teriyaki / Hrenova krema /Kvas / Kisla Polenta / Gobe
Krema pečene kure / Gamberi / Zelenjava
Štrukelj pregrete smetane v juhi
Jeseter / Ješprenova rižota / Sabajon pena
Tortelini klobase kožarice / Kisla repa z misom / Gorčica
File trilje / Krema pečenega česna / Pire črnega česna / Čičerika / Lignji
Prepeličja prsa / Jerebika / Kostanjevi ravioli
Jurčkov sladoled / Črni ribez / Olje brinovih vejic / Smrekov drobljenec
Pralina
Vinski list
hišni vinar: Frešer, Saksida, Babič