Podlanica

 • Kuhinja
  ribje jedi na ribiški palubi
 • Kdo
  Katarina in Rok Domnik
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  obvezna rezervacija
  zaprto
  v neugodnih vremenskih razmerah
 • Naslov
  Kidričevo nabrežje, Piran, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)41 338 162
 • Posebnosti
  mandrač in ribiška mreža
 • Prostor
  paluba

Nora riba iz Pirana

Ladja sicer nikoli ne izpluje in ribič je računalniški programer, toda saj je bistvo Podlanice v piranskem mandraču drugje – da je njen kuhar res ribič! 

Krožniki so kot nekoč v vrtcu in včasih v menzi. Kovinski. Mize so kot na pikniku ali pri gasilcih, z lakiranim lesom, ker ni prtov, v vrsti, ker sta boka dva, skupne, ker je tukaj vesel vsak, ki ni ostal na obali. A najboljše je tisto, kar je na dnu, toda ne le morja, temveč lonca. Školjke pustijo najboljši sok, testenine ga zgostijo z najboljšim škrobom, kuhar vse skupaj premeša z najboljšim namenom, vi pa z zadnjim kosom kruha pomažete najboljše ostanke. Kot pri ribičih, po dolgem nočnem lovu, kar na barki.

Za tiste z morsko boleznijo je le primorski špricer iz velikega flaškona in ob sodu na obali, kjer čakajo tisti, ki še niso prišli na vrsto. Še dobro, da se mnogim ne ljubi okrog celega mandrača in gredo raje kar miže dalje po rivi. Na Podlanici je pač malo prostora in vsaj eno mizo vedno zasedajo domačini Jedilni list je na vratih v kuhinjo, v kateri pa je na žaru tako le tisto, kar je bilo zjutraj v mreži, zato gre bolj za pojasnilo. Podlanica je pač Crazy fish from Piran (Nora riba iz Pirana).

Rad Dobrojem priporoča

To je, pravzaprav, kmečki turizem, četudi so vse ribe divje. Kar ulovijo, to skuhajo. Kar skuhajo, skuhajo (tudi) zase. Zato se ne zmrdujte, temveč se sprostite. Vse je, pravzaprav, odvisno le od vremena - kaj bo v mreži in kako toplo bo na palubi.