Pri Kovačniku

 • Kuhinja
  sodobno-domača pohorska kuhinja
 • Kdo
  družina Štern, chefinja Angelca Štern
 • Odpiralni Čas
  sobota in nedelja
  od 12. do 22. ure
  ostale dni
  po dogovoru
 • Naslov
  Planica 9, Planica, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)2 601 5400
  +386 (0)41 878 474
 • Splet
  www.kovacnik.com
 • Email
  info@kovacnik.com
 • Pri Kovačniku
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  domači sokovi, marmelade, čaji in suhomesnati izdelki; 4 sobe
 • Prostor
  ob topli kmečki peči je prostora za manjšo družbo, v veliki jedilnici pa za večjo: poleti je pred hišo najlepše pod brajdo

Kot na gostiji

Fotozgodba

Foto zgodba s Pohorja

Obisk marca 2018
Klik

Foto zgodba s Pohorja

Vrata v kuhinjo so vedno odprta, da se vidi in duha. V jedilnici je polno, staro in mlado, veselo in glasno. Tukaj se vsi poznajo, saj se otroci skupaj igrajo, starši pa družno mlaskajo. V izbi ob peči je skrbno pogrnjeno. Vse je tako domačno, a hkrati je prtiček lepši kot na gostiji, pribora je več kot marsikje v dolini in aperitiv je obvezen, saj pladenj vabeče ponuja, žajbljev liker, smrekove vršičke, borovničke in še metin sok.

Toliko časa je že minilo, ko smo bili nazadnje na Planici nad Framom? A na pohorski kmetiji Pri Kovačniku se na srečo ni veliko spremenilo! Še vedno je enako (dobro), ker to je najboljše, kar se ti lahko ob ponovnem obisku na kmetiji zgodi. Seveda, sin že toči vina, zajčki so se še bolj razmnožili krožniki so še lepši, jedi še bolj ambiciozne, ponudba še bolj dodelana, a zato ni parkirišče nič večje, le za obisk je potrebno malo prej poklicati.

Narezek je prava holcarska južna, na kosilo so vabljeni tudi vegetarijanci in celo vegani, koline so hišna posebnost, vedno so pohorski pisker, gobova juha z ajdovimi žganci, golaž s polento, da pa vam do prihodnjič ne bi bilo preveč dolgčas po Planici, je za domov za poln prtljažnik.

Potem so hišni kruh iz krušne peči in rženko, ki je z drožmi. Zraven so na leseni deski zaseka, jetrna pašteta, bučni namaz, zeliščna skuta, domača salama, pohorska bunka in mladi sir. Pa je šele pozdrav, toda iz kuhinje, ozimnice, hleva, s kmetije in domačije. Tako se vošči: ”Dobrodošli!”

No, zdaj pa res lahko začnemo!Jedilni list

Kosilo "Pri Kovačniku"
18 do 21 €
Narezek s hišnimi mesninami
8 €
Nekaj na žlico
6 €

Rad Dobrojem priporoča

V Šternovi hrani, steklenicah, ozimnici, domačih zdravilih in pohorskem zraku je vse to, kar raste na Kovačnikovem zeliščnem vrtu: angelika, jagodnjak, drobnjak, luštrek, komarček, rabarbara, citronka, smilj, abrašica, sivka, zlata rozga, slez, hermelika … in še 50 drugih zeli. Zato je to prava (in) domača (pohorska) hrana!