Gostilna Repovž

  • Kuhinja
    moderna kmečka slovenska kuhinja na stičišču Posavja in Dolenjske
  • Kdo
    družina Repovž
    chef Metka Repovž
  • Odpiralni Čas
    četrtek
    od 11. do 21. ure
    petek in sobota
    od 11. do 22. ure
    nedelja
    od 8. do 17. ure
    ponedeljek, torek in sreda
    zaprto
  • Naslov
    Šentjanž 14, Šentjanž, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 818 5661
    +386 (0)41 732 970
  • Splet
    www.gostilna-repovz.si
  • Email
    info@gostilna-repovz.si
  • Gostilna Repovž
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    član JRE Jeunes Restaurateurs
    ekološka kmetija, prenočišča in vinogradništvo

    znacka
  • Prostor
    tradicionalna vaška gostilna z domačno jedilnico in elegantnimi pogrinjki

Domače in vrhunsko za isto mizo

Fotozgodba

Foto zgodba iz Šentjanža

Obisk aprila 2019
Klik

Foto zgodba iz Šentjanža

V izbi sta na okenskih policah pira in ajda, na peči so žganja in olja, na stenah leseni opaž in stare družinske slike, na mizah kvačkani pogrinjki, v ustih pa že mamin tretji pozdrav iz kuhinje. Na lesenem čoku, ozaljšanem s travniškimi cveticami, je v okusu le ”esigflajš”, v nadokusu pa kar dokaz, da sta domačnost in vrhunskost lahko za isto gostilniško mizo.

Suhomesnato je domače, krškopoljsko, zmagovalno in celo zajčje. Rdeča postrv je na plehnatem krožniku, telečji rep z briošem in zajčkov ragu z jetri pa na babičini doti. Borovničeva marmelada je ob ajdovih njokih, jagenjček je v svinjski koži, srnino stegno pa v cmoku. Vse to pa z obiljem odličnosti v oblikah, barvah, teksturah, okusih in idejah, v gostilni, ki ima na dvorišču eko trgovino, na pragu razstavo domačih pridelkov in izdelkov, na steni najboljše dolenjske dobavitelje, ob šanku lokalce, v kuhinji mamo, pri gostih sina, v kleti očeta, pri sladicah hči in snaho, v jedilnici pa dobrojedce. Za slednje je jedilni list le na eni strani, toda tako lokalno bogat, sezonsko pester, iskreno tradicionalen in mladostno ustvarjalen, da je Repovž najbolj dobrojedska slovenska podeželska gostilna!

Repovž je domač, ker je tako sredi vasi, tako na kmetiji, tako družinsko povezan in tako gostilniško-tradicionalen, in vrhunski, ker domače jedi iz najboljših, sezonskih, lokalnih sestavin, z lastne kmetije, od sosedov in od najboljših pridelovalcev ter dobaviteljev, tako novo skuha, tako sodobno postreže in tako harmonično ter poučno združi z vini. Učni dokaz ogromnega kulinaričnega potenciala slovenskega podeželja!

Foto zgodba 2015



Chef


Metka Repovž

Mama in sin sta zmagoviti dvojec Repovževe kmetije, domačije, trgovine in gostilne, ki pozna tradicijo, ima ideje in stoji trdno na lastni zemlji.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

Kratek štiklc - 4 hodi

30 €

Za radovedne - 5 hodov

40 €

Po repovžje - 6 hodov

48 €

Kraljevski - 7 hodov

55 €

Hladna predjed

Na sredo mize postreženi številni mali prigrizki, delikatese in jedi, vse najboljše iz našega okolja, izbrano, oblikovano in povezano

15 €

Juha

Domača goveja iz šporheta, sezonska kremna zelenjavna ali pa kakšna posebna? Izbira je tvoja!

5 €

Topla predjed

Piščančji paprikaš? Zabeljen stročji fižol, rižota iz ekološke pire ali pa domače testenine.

7,50 €

Glavna jed

File rdeče postrvi, staran sir, muškatna buča

19 €

Krškopoljski pujs, vlivanci, korenje, kruhov cmok

19 €

Dušen žrebiček s skutnimi cmoki, izabela in pastinak

19 €

Sladica

Močnik, jabolko, lešniki, čokolada in karamela

6 €

Pehtranov sladoled, malina in čokolada

6 €

Vinski list

sommelier: Grega Repovž
število vinskih etiket: 160

Rad Dobrojem priporoča

Najsi greš v v gostilno, trgovino, na njivo ali v klet, če želiš pristno in najboljše, domače in odlično, potem si prišel v dolenjski Šentjanž, kjer je na sredini vasi kmetija Repovževih. Toda, četudi veš, da je Repovž kmetija, ki je tudi ekološka, domačija, ki je tudi vaška krčma, gostilna, ki je tudi za dobrojedce, te vseeno preseneti. Repovž je sinonim za eko kmetijo, gostilniško družino in novo slovenska podeželsko kuhinjo hkrati. Ena najboljših gostiln v Sloveniji, skratka!