Restavracija 9

 • Kuhinja
  bistronomija izpod planin v kraljevi hiši
 • Kdo
  chef Mirko Stojić
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 8. do 22. ure
 • Naslov
  Vrba 37a, Bled, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)1 200 99 11
 • Splet
  www.royalbled.com
 • Email
  r9@royalbled.com
 • Restavracija 9
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  najlepše slovensko igrišče za golf
 • Prostor
  elegantna restavracija v steklu in s pogledom na gorenjske vršace; prostorna terasa s pogledom na prvo in zadnjo luknjo golf igrišča

Ne le čevapčiči in ne le golf

Fotozgodba

Foto zgodba z Bleda

Obisk julija 2018
Klik

Foto zgodba z Bleda

Golf igrišče na Bledu je spet najlepše (in največje) slovensko igrišče za golf, njegova restavracija pa je spet vredna vašega obiska, četudi ne igrate golfa!

V ambientu, ki tekmuje za naziv najlepše slovenske restavracije – seveda je to zaradi razgleda, toda Triglav in Stol vidijo tudi drugi, ki pa nimajo tako pokošeno, takšnega zimskega vrta, takšnega klubskega prostora, takšne terase, takšnega hotela –  se kljub temu počutiš dovolj sproščeno, da ne naročiš – kot večina – le čevapčičev. Mirko Stojić je mladi srbski chef, ki na Bledu želi čim več in čim boljše kuhati, zato ga je potrebno čim večkrat in tem bolj preizkušati. Najboljši je, namreč, takrat, ko se mu prepustite.

Tudi njegovi čevapčiči so s kajmakom in mlado čebulo, toda meso zanje je zrezal sam in to od repa do glave, zato mu je ostalo še dovolj za ustvarjanje, mletje, mešanje, zavijanje, prekajenje, sušenje, fermentiranje, zorenje … Še sreča, da ima blejsko igrišče ob takšnih salamah, pancetah, pršutih, klobasah, kar 27 lukenj. Še dobro, da kljub lepoti in ekskluzivnosti okolja to ni fine dining, temveč bistronomija po najboljšem francoskem vzoru, ki pa ji mladi chef z mesarskim talentom dodaja srbski temperament, italijansko ležernost in slovenske sestavine. Zato so lahko le klubski sendvič, toda iz suho in lastno zorjene slovenske govedine, le testenine, toda debeli, sočni, ”gnudasti” njoki s pikantno špansko-srbsko klobaso pod vršaci, le vampi, toda fino zrezani, gratinirani in začinjeni, le na hitro in v maslu spenjen ribji file, toda prekrit s tartufi, le čevapčiči, toda le v tri in le na praznem bureku …  Kraljevsko, na ljudski način!Jedilni list

Royal klubski sendvič

12 €

Izbor ročno pripravljenih hišnih delikates

25 €

Skutni njoki v paradižnikovi omaki

16 €

Ravioli s sirom in poširanim jajcem

15 €

Čevapčiči iz 100 % lokalne govedine

20 €

Francoski mini piščanec z mladim krompirjem

24 €

Mediteranski skutni narastek s suhim sadjem

9 €

Kraljevi praženec z brusnicami

12 €

Vinski list

sommelier je Nikola Snatošević; 60 vinskih etiket; hišni vinar je eVino

Rad Dobrojem priporoča

Kdo ve, kdaj bo množičen blejski turizem spet postal edinstven slovenski biser. A Kraljevo hišo že (in spet) ima! Zanjo je v vrsti potrebno počakati le do parka dinozarov in pustiti kavbojke doma.