Restavracija Brič

Z morja med griče

Primorka se je preselila med griče, zato je zdaj Brič poln ”sipic, školjkic, ostrigic, ribjih juhic, divjih ribic, škampkov in kaneštrelc” in se tudi v Dekanih sliši, da so do vsega morskega zelo nežni. Novi Brič, torej, ponuja vse tisto, kar ponujajo vsi, in nič, kar ponujajo veliki. To pa pomeni, da ni ne fensi ne šmensi, da ni ne penic ne omakic, da je, torej, ob paradižniku list peteršilja in ob limoni list solate. Ker vse drugo je zgolj iz morja in zato se v Bričevi kuhinji zadrži čim manj časa.

Pa še nekaj so prenesli iz Primorke: morske jedi niso marinirane le na krožniku, temveč tudi na jeziku. Gostilna, v kateri je vinska spremljava sestavni del jedilnega lista!

Rad Dobrojem priporoča

Ekipa iz Primorke na novi lokaciji. Teden restavracij bo prava priložnost za preizkus, kako uspešna je bila selitev.