Restavracija Brioni

  • Kuhinja
    visoka sodobna kuhinja izza kavarne
  • Kdo
    Tomaž Polenec
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 15. ure in od 17. do 21. ure
    nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Koroška cesta 10, Kranj, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 201 0750
  • Email
    brioni@t-2.net
  • Restavracija Brioni
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    kavarna in slaščičarna
  • Prostor
    Temno rjave tekstilne tapete, bež usnjene klopi, čez vso steno ozko in zlato ogledalo, ki širi prostor z dvema vrstama miz, elegantnimi pogrinjki, svečami, ozkimi vazicami, širokimi turkiznimi lestenci

Fino v centru

Greva na kavo? Lahko bi še nekaj zraven… Joj, poglej, koliko slaščic imajo! Katero boš? Zame hudo čokoladno, prosim… In kaj je tam zadaj? Saj res, čas je že za kosilo. Testenine ali solato? Ali pa… Že dolgo nisva bila na večerji, takšni v visokih petah in ob svečah. Kateri meni boš? Natakar, vinsko karto, prosim! Brioni, sredi Kranja, kavarna, slaščičarna, bistro, restavracija. Za fini tek.

Res je fino, a naj ne prestraši, ker Brioni niso zgolj slaščičarna, majhna in elegantna restavracija za njo pa ne galerija, v kateri nadebudni kuhar razstavlja svoje znanje, da ga večina raje le opazuje skozi mlečno steklo. Center Kranja si zasluži urbano restavracijo za posebne priložnosti, Brioni s chefom, ki se je že izkazal, pa novo priložnost.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

42 €

6 hodov

58 €

Hladna predjed

Prekajen škotski losos s hrenovim moussom in prekmurskim bučnim oljem

10,00 €

Juha

Muškatna bučna juha s kapesanto

6,50 €

Topla predjed

Gosja jetra pečena s hruško in sladkim refoškom

12,00 €

Glavna jed

Medaljon pljučne rožnato pečeno na porovem pireju z lardom in naravno omako

22,00 €

Pegatka na porovi kremi z zelenjavo, brusnico in telečjo omako

18,00 €

Sladica

Jabolčni tart tatin z rumovim vaniljevim sladoledom

7,00 €

Torta pavlova z mangom in pasijonko

6,00 €

Vinski list

število vinskih etiket: 30

Rad Dobrojem priporoča

Brioni so obetali, a potem zašli ... S Tednom restavracij si želijo pridobiti ponovno zaupanje dobrojedskih gostov.