Restavracija Calypso

  • Kuhinja
    prefinjena sredozemska kuhinja
  • Kdo
    HIT d.d., chef Dalibor Janačković
  • Odpiralni Čas
    od nedelje do četrtka
    od 19. do 24. ure
    petek in sobota
    od 19. do 1. ure
  • Naslov
    Kidričeva ulica 7, Nova Gorica, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 336 3149
  • Splet
    www.thecasinoperla.com
  • Posebnosti
    hotel, spa in igralniško-zabaviščni center Perla
  • Prostor
    prostorna hotelska jedilnica z elegantnimi pogrinjki

Izzovite chefa, ne srečo!

Fotozgodba

Foto zgodba iz Perle

Obisk avgusta 2018
Klik

Foto zgodba iz Perle

Če zmagaš, imaš kje proslaviti, če izgubiš, te potolažijo na najvišjem nivoju, če si pa le lačen dobrojedskih užitkov, te v Perli zadovoljijo tudi brez rulete. Calypso je zato nadgradnja, nekaj za dušo, ne le za strast. Prefinjena restavracija s francoskim načinom strežbe, italijanskimi gosti in slovenskim chefom.

To je trend v svetu – da najboljši chefi najdejo ”zatočišče” v najboljših hotelih. Takšne restavracije so chefovske ne le zaradi ponudbe (hrana, vina, postrežba), temveč tudi zaradi posebnosti ambienta. Njihovi obiskovalci sploh ne opazijo, da so v (velikem) hotelu oziroma v hotel pridejo ravno zaradi takšne ”prefinjene restavracije”. Tovrstni poskusi se dogajajo tudi pri nas, na Bledu, v Portorožu, Ljubljani, a najbolj resno tej ”strasti” strežejo v novogoriški Perli, kjer ima Calypso ob executive chefu Perle Matjažu Šinigoju še svojega vodjo kuhinje Daliborja Janačkoviča, vključno s celotno ekipo.

Calypsova smer je, seveda, sredozemska, v prefinjenosti zato jedi govorijo francosko, s sproščenostjo italijansko, s sestavinami tudi slovensko, z modnostjo poliglotsko. Jedilni list ponuja znane sestavine, ki v jedeh dobijo chefovski pečat, še posebej v obliki degustacijskega menija, ki se ves čas spreminja. Ker ima prijazno ceno, vabi tudi ne-igralce, radovedne zunanje goste.

Zato Calypso ni le za petične in/ali kulinarično zahtevne obiskovalce igralnice, ki si po gneči za igralnimi želijo več intimnosti in prefinjenosti za jedilnimi mizami, temveč vabi tudi radovedne, ki raje izzivajo chefe kot pa srečo.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

40 €

Hladna predjed

Furlanski pršut San Daniele, domač grisin, olive, melona, pesto rukvice

15 €

Tunin tatarski, pistacija, zeliščna majoneza, avokado

20 €

Topla predjed

Grahova kremna juha z limeto, zeliščna žemljica, skuta

8 €

Ocvrt raviol z govejim repom, krema zelene, popečeni jurčki, plesnivi sir Montagnola

15 €

Glavna jed

Ocvrte Jakobove pokrovače, limetin pire, janež, korenčkov čatni

18 €

Oskorjen file brancina, špinačni štrukelj, cvetača, omaka zelene solate, pomaranča

23 €

Pečen biftek, krompir, glazirana zelenjava, mostrada pečene paprike

25 €

Flambiran srnin hrbet z omako rdečega vina in slivove marmelade

25 €

Sladica

Skutna torta, pomarančni gel, kandiran kumkvat, grški jogurt

6 €

Mousse karamelizirane bele čokolade, hruška, karamel, granola, sorbet viljamovke

6 €

Vinski list

sommelier: Matjaž Pipan
število vinskih etiket: 200
hišni vinar: klet Goriška Brda

Rad Dobrojem priporoča

Če stavite na hitrost, ”pojejte vse, kar lahko” v Oceanisu, če stavite na priložnost, se mediteransko sprostite v Mediterraneu, če pa ne stavite, se prepustite Calypsu. Čeprav se kar nekaj slovenskih igralnic trudi tudi s fine dining ponudbo, je vrhunsko-prefinjen le Calypso.