Restavracija Center

 • Kuhinja
  Okusi Radol'ce med dnevnimi malicami
 • Kdo
  Martin in Špela Gluščič, chef Martin Gluščič
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 9. do 22. ure
  torek
  od 9. do 14. ure
 • Naslov
  Alpska cesta 56, Lesce, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)4 531 8076
  +386 (0)40 260 720
 • Splet
  www.restavracija-center.com
 • Email
  restavracija.center@gmail.com
 • Restavracija Center
  Rezervacije Gostilne

 • Prostor
  terasa ob nogometnem igrišču, jedilnica in posebna soba

Sestra in brat ob nogometnem igrišču

Ko ti znani/vrhunski slovenski chef priporoči obisk restavracije Center, kamor sam rad zahaja na malico, jo najprej zaman iščeš v centru Lesc, potem pa si na parkirišču začuden, kam te je poslal. Začudenje se nadaljuje na terasi, ki je za sobotno kosilo nabito polna velikih družb, in v notranjosti, kjer je solatni bife iz menze sredi beline, že pogrnjene za poroko. Toda, ne pustite se zavesti.

Center, namreč, zna prijetno preseneti! Saj se je že dolgo vedelo, da sestra in brat znata kuhati, a to znanje se je dolgo izgubljalo v ambientu, ponudbi, posploševanju in prilagajanju. Nato pa je zmagala želja po članstvu v Okusih Radol’ce in med najboljšimi, zato se je zgodil odločen rez … A zanj ni le Center skrajšal jedilnega lista, temveč so hitro tudi njegovi gostje ”skrajšali” svoje želje. Zdaj se ve, kdaj (in zakaj) se gre v Center na malico ali hitro kosilo, kdaj pa se za obisk v Centru ”zlošči čevlje”. Z odmikom od globalnega in poudarjanjem lokalnega, z manjšim jedilnim listom in večjim chefovskim vplivom, je ”restavracija za malice” postala tudi gostilna s srčkom!

Preizkusili smo peklan goveji jezik, mariniran file postrvi, želodovo juho, domače njoke, sulca, pirino tortico in vsaka jed je bila chefovsko prepoznavna in za en srček, a pri tem ni zanemarila, da se želijo Centrovi gostje predvsem dobro in ”varno” najesti. To pomeni, da chefovstvo ne prestraši ”navadnih” jedcev, temveč jim izvabi sitostno-zadovoljni nasmeh, dobrojedcem pa zadovoljstvo, da je še en srček več.Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

30 €

6 hodov

38 €

Hladna predjed

Peklan goveji jezik z gorčičnim sladoledom in staranim bohinjskim sirom

7 €

Mariniran file postrvi s citrusi in redkvico

7 €

Topla predjed

Domači skutni štruklji z drobtinami

8 €

Domači njoki z omako mete, limete in dimljene postrvi »iz Grabna«

12 €

Glavna jed

File sulca z belo ribjo omako, »bohinjska trdinka« in vložen koromač

17 €

Nadevana telečja prsa in telečja pečenka s praženim krompirjem

14 €

Black angus rostbif v poprovi omaki s pečenim krompirjem

22 €

Sladica

Pohana pirina šnita s sladoledom pehtrana, poširana jabolka in jabolčni šodo

5 €

Sladki gratinirani skutni štruklji z domačim sladoledom praženih drobtin

5 €

Rad Dobrojem priporoča

Če pod takšno tablo, ob tako velikem parkirišču, na takšni terasi, med toliko gosti, ne boste za isto mizo naročali eden madžarskega golaža, drugi grškega girosa, tretji italijanske pizze, četrti ameriškega burgerja, peti argentinskega steaka in šesti avstrijske pečenke s slovenskim praženim krompirjem, boste zadovoljno in radovedno skakali od hoda do hoda, od tradicije do sodobnosti, od malice do finih domačih in lokalnih jedi tudi vi.