Restavracija Kaiser
- Kuhinja
novoslovenske jedi z mednarodnimi ambicijami - Kdo
Hotel Sava, chef Jani Čonžek - Odpiralni Čas
vsak danod 12. do 23. ure - Naslov
Zdraviliški trg 6, Rogaška Slatina, Slovenija - Telefon
+386 (0)3 811 4710
- Splet
www.restavracija-kaiser.si - Email
info@restavracija-kaiser.si -
Restavracija Kaiser
- Posebnosti
hotel Sava - Prostor
čez dan zimski vrt, zvečer častitljiva jedilnica
Cesarsko sredi zdravilišča
Kaiser ima pianista, maitreja, sommelierje, bordojce, podkrožnike, zdravilno vodo, zdraviliški park, superior hotel, Sisine sladice, chefa, ki slika po krožnikih, in cesarsko ime. Šef kuhinje Jani Čonžek je treniral v najbolj luksuznem hotelu, zato ima Kaiser ambicije, ki segajo do visokih gostov. Vsekakor restavracija, zaradi katere si gostje z vsega sveta Rogaško zapomnijo še po čem drugem, kot je le najbolj zdrava voda na svetu.
Čonžek uporablja velike krožnike, na katere zlaga veliko elementov z veliko sestavinami, zato imajo njegove jedi velika imena. Toda, ko se sprijazniš z bliščem in se posvetiš vsebini, spoznaš, da to ni le predstava, ki je bolj namenjena večinskim ruskim gostom kot manjšinskim italijanskim, temveč je hotel, ki ne sodi le med največje, temveč tudi med najboljše v Sloveniji, z restavracijo, ki nima le tujega imena, temveč tudi takšne goste, točno to, kar zdraviliške Rogaška potrebuje.
Jedilni list
4 hodi
31 €
5 hodov
38 €
Marinirana tuna s pistacijo in sezamom, popečeni kraljevi gamberi v testu, bazilična majoneza
Tatarski biftek pripravljen pred vašimi očmi za dve osebi
Krompirjeva juha z zeleno in tartufi, prepeličje jajce in tartufov žličnik
Ragu rogaškega vola s popečenim sirovim štrukljem
Ravioli polnjeni s štirimi siri, zelenjavni ratatuj s pinjolami
Polnjena svinjska rulada z jurčki, popečen mladi krompir in zelenjavni ratatuj
Jagenjčkova zarebrnica, pire zelene, rožmarinova omaka, polnjena polenta s tartufi, sezonska zelenjava
Lososov file z grahovim pirejem, ingverjem, sojino majonezo in wasabi raviolom
Vaniljev parfait, karameliziran ananas, čokoladna omaka in crumble
Carski praženec s hruškovo čežano in domačim karamelnim sladoledom