Restavracija Kodila

  • Kuhinja
    mesnine, žar in prekmurske specialitete s kanadskim chefom
  • Kdo
    Janko in Helena Kodila
    chef Daniel Sukič
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do četrtka
    od 8. do 20. ure
    petek in sobota
    od 8. do 21. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Markišavci 44, Markišavci, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 522 3606
  • Splet
    www.kodila.si
  • Email
    info@kodila.si
  • Posebnosti
    Šunkarna Kodila, delikatesa
  • Prostor
    Mesnica je trgovina z lokalnimi izdelki in dušo, za njo je domača gostilna, kakršnih ni več, galerija predstavi najboljšo prekmursko šunko, velika jedilnica gleda chefu pod prste, manjša mu omogoča, da se posveti gostom, na zeleni strešni terasi je dovolj prostora tudi za piknike

Kjer srečaš in ješ meso

Fotozgodba

Foto zgodba iz Markišavcev

Obisk februarja 2019
Klik

Foto zgodba iz Markišavcev

Mesnica je za izlet in njena trgovina je za dobrojedski nakup. Za njo je domača gostilna, kakršnih ni več. Navzgor moraš mimo šunk, da dobiš porcijo kulinaričnega adrenalina. In potem srečaš meso ter njegovega chefa.

Na hrenovko ali kranjsko se je včasih šlo v mesnico, zdaj pa h Kodili. Klasika je bila včasih dobra v vsaki preprosti gostilni, zdaj moraš na to h Kodili. Narezki so včasih bili le domači in danes so le trgovinski, pri Kodili pa so domači sredi trgovine. Če in ko želiš več, moraš drugje v restavracijo, pri Kodili pa v prvo nadstropje. Steaki brez kosti ali s kostjo, po želji, saj so vsi štiri tedne suho zorjeni. Mangalica je posebnost, tako kot so chefove jedi, ker kuha tako kot govori, malo kanadsko in malo prekmursko. Skratka, ko veš, kaj ješ!

Kodila piha na dušo množičnemu okusu, hkrati pa vabi tudi dobrojedsko manjšino, je hkrati tradicionalen in moderen, toda na svoj način. Domača gostilna in steak house, šunkarna in gourmet prodajalna, malice in sendviči, enolončnice in meniji, burgerji in tomahavki, govedina in mangalica, prekmurska šunka in prekmurska gibanica. In vse to se začne s še toplimi ocvirki!

V gostinstvu je najtežje ponujati, kar ima najraje večina, hkrati pa izstopati s kakovostjo, ki pa jo zna ceniti le manjšina. Restavracija Kodila je zato gostilna, kakršnih je pri nas najmanj, a ravno zato, ker jih to formulo skuša oponašati največ.



Chef


Daniel Sukič

Kanadčan Daniel Sukič se je potepal po (kuharskem) svetu, preden se je ustalil v Sloveniji. Začel je pri Rajhu in pri Kodili postal pravi chef in pravi Prekmurec.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

38,00 €

Hladna predjed

Sušene mesnine mangalice

6,00 €

Beefsteak a la tartare

4,00 €

Prigrizek

1,20 €

Topla predjed

Chefova juha

4,00 €

Sveže hišne testenine z zeliščno omako

9,00 €

Glavna jed

Rib Eye Steak brez kosti

6,20 €/100 g

Porterhouse Steak s kostjo

6,40 €/100 g

Zarebrnica mangalice s kostjo

6,00€/100 g

Chefov krožnik

15,00 €

Sladica

Prekmurska gibanica

2,00 €

Jabolčni ali skutni retaš

2,90 €

Chefova sladica

4,00 €

Rad Dobrojem priporoča

Tukaj se lahko glasno trka s kozarci ali nežno drži za roke, tukaj si lahko ves dan na pikniku ali si le na hitro privežeš dušo, tukaj je lahko družba velika ali pa izbrana. Če bi takšen prostor bil sredi velikega mesta, bi bil tako poln, da ne bi bilo prijetno. Tukaj pa je dovolj stran in dovolj ”skrit”, da je tudi zato Kodila še vedno tista lokacija, ki jo priporočaš le res dobrim prijateljem.