Gostišče Milka

 • Kuhinja
  mlado-slovenske jedi s francoskim navdihom
 • Kdo
  Miha Dolinar in Nina Bizjak
  chef Miha Dolinar
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 10. do 22. ure
  torek
  zaprto
 • Naslov
  Vršiška cesta 45, Kranjska Gora, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)70 169 566
 • Splet
  www.pensionmilka.com
 • Email
  pensionmilka@gmail.com
 • Gostišče Milka
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  sobe
 • Prostor
  topla jedilnica s kaminom in sončna terasa nad jezerom

Skrivni namig iz Jasne

Fotozgodba

Foto zgodba iz Jasne

Obisk junija 2019
Klik

Foto zgodba iz Jasne

V Milko boste prišli (vsaj) dvakrat! Prvič na presenečenje in drugič na pečenega piščanca. Ker bo kamen dišal po maslenih ocvirkih, iz kruha bodo žganci, jagenjček se bo dvakrat okopal v topli vodi, za sladko bodo gosja jetra, piščanec pa bo brez kosti, toda s tartufi. Prvič boste prišli, torej, slučajno, ker boste radovedni, saj na znani brunarici, po toliko letih, spet sveti stari napis, drugič pa načrtno, saj zaradi nove Milke ni več na Vršič potrebno le s kolesom, v Jasno le na kopanje in k Ruski kapelici le za obletnico.

Miha Dolinar je mlad, zato je zaljubljen. A iz Londona in z Bleda ima dovolj izkušenj, da Milka zaradi noblese pohištva ni le visoko-francoska, temveč je zaradi terase, kavbojk in mladosti ekipe tudi novo-slovenska. Pravzaprav chef, ki pri vsaki mizi osebno nadomesti jedilni list, našteva tako kot da bi prišli na malico, ki nam jo bo med enim in drugim hodom na hitro in kar po navdihu tudi sam skuhal. Toda prav to je tisto, kar te po prvem (zgrešenem) vtisu sprosti, da te ni več strah, ker si nisi čevljev na pragu bolj obrisal … To je tista toplina, ki ni le od kamina. To je tisto radovedno pričakovanje, ki dobi veselo nagrado.

Prav takšne postojanke med gorami in na obalah hudourniških jezer, blizu, a malo stran od središč, v starih lesenih kočah z mladimi najemniki in chefi, so tisto presenečenje, zaradi katerega je Slovenija – na srečo – še vedno skrivni dobrojedski namig, še neodkrita in še ne množična turistična destinacija.

V Milki lačni postanejo radovedni in radovedni ne ostanejo lačni!

Foto zgodba iz Milke 2018Chef


Miha Dolinar

Okusi, sveža ​​kvalitetna živila, teksture, ​prezentacija. Miha Dolinar je izkušnje nabiral pri vrhunskih chefih doma in po svetu, sedaj pa v Kranjski Gori vabi na visoko kulinariko v penzionu in restavraciji Milka.

 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

20 do 25 €

5 hodov

45 €

Rad Dobrojem priporoča

Dolinarjeve jedi so prepoznavne; vsaka ima dovolj posebnosti za posebne goste in dovolj všečnosti za stalne goste; nobena ni kopirana in nobene se tudi ne da kopirati. To so jedi tako za lačne kot za radovedne, ker prvič presenetijo, naslednjič pa godijo. Pravočasno si rezervirajte nadevanega piščanca!