Pri lovcu

 • Kuhinja
  bohinjski okusi z bratoma, mohantom in čokolado
 • Kdo
  Jan Dobravc, chef Luka Dobravc
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 12. do 23. ure
 • Naslov
  Ribčev laz 4, Bohinjsko jezero, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)4 577 8200
 • Splet
  www.hotel-kristal-slovenia.com
 • Email
  info@hotel-kristal-slovenia.com
 • Pri lovcu
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  hotel Kristal
 • Prostor
  moderna terasa za drvmi, čokoladnica pred hotelsko jedilnico, romantični park skozi okno

Čokoladna divjačina

Fotozgodba

Foto zgodba iz Bohinja

Obisk septembra 2019
Klik

Foto zgodba iz Bohinja

Na začetku Ribčevega Laza se ne vidi jezera in Kristal ni ime mondenega smučarskega hotela. Toda to je sreča, saj je imel stari oče prav, ko je učil, da ”sta najpomembnejši stvari v življenju dobra družba in okusna hrana”. Zato se Lovec ne zmeni za turistični vrvež in zato je njegov jedilni list le na eni strani.

Ker Lovca nismo poznali in o njem nič slišali, nismo veliko pričakovali. Ker smo prišli v času kosila, ko gredo hotelski gostje raje na izlet okrog jezera, smo se zbali, da je zaprto. Potem pa si je prvi brat zavezal natakarski predpasnik in drugi kuharskega, da je bilo ”with art in the heart”, kot sporočajo Lovčeve umetniške stene, torej za srček!

”Ko vstopite, iz kuhinje omamno zadiši po lovskih in ribjih specialitetah,” se zdi kot pesniško pretiravanje spletne strani. Saj že ime drugje prestraši, da bo divji prašič žilav in bo jelen utopljen v omaki. A na Kristalovem vrtu žubori potoček, v Lovcu pa ne diši po lovu, temveč čokoladi. Kje ste se skrivali, da smo vas šele zdaj spoznali?!

Ker hotel Kristal ni ob jezeru in v njegovi restavraciji niso le lovci, Lovec z mohantom iz čokoladnice, gosjim karpačom na Tonejčevi skuti, jelenom na trdinkini polenti in bratoma, ki sta si dobro razdelila, kdo je v kuhinji, kdo pa med gosti, oznanja, da ne lovi le hotelskih gostov, temveč tudi zahtevne. Na eni strani jedilnega lista je premalo jedi, da bi se morale prilagajati, a dovolj, da tisti, ki iščete, tudi najdete. Pri lovcu namreč najdeš pravo, bohinjsko in lokalno zgodbo, s pravimi sestavinami in pravim chefom.Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

35 €

Hladna predjed

Hladno dimljena Zupanova postrv

9,50 €

Gosji carpaccio z bohinjsko skuto in slovenskim olivnim oljem

9,50 €

Topla predjed

Domači skutni njoki

10 €

Rižotka s pršutom in tartufi

10 €

Glavna jed

Sulc v družbi belega fižola ter hrustljave bohinjske klobase

18 €

Jelen v izložbi

23 €

Sladica

Hišna tortica

5 €

Vinski list

Zazna se someljejevo zanimanje za vina, ko se trudi spremljati bratove jedi.

Rad Dobrojem priporoča

Pri lovcu je ena od treh bohinjskih kulinaričnih postojank (še Resje z dvema srčkoma in Triglav z enim), ki niso le za bohinjske goste, ki so že tam in so se že naveličali množice. Toliko srčkov je namreč že zadosten razlog, da zaradi njih preživiš prometno gnečo Bleda ali pa s primorskega konca skozi bohinjski predor doživiš edini slovenski avtovlak. Cilj je zato znan.