Restavracija Roses

  • Kuhinja
    fine primorske testenine avstralskega chefa
  • Kdo
    Eurotas Hoteli
    chef Luke Peat
  • Odpiralni Čas
    od srede do nedelje
    od 19. do 22. ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Obala 89, Portorož, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)30 200 011
  • Splet
    www.hotel-portorose.si
  • Email
    concierge.portorose@eurotashoteli.si
  • Restavracija Roses
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    boutique hotel Portorose
  • Prostor
    kot v izložbi, toda z mestnim pogledom na (stare) avtomobile in morskim na Piranski zaliv

Šepetalec pašte

Fotozgodba

Foto zgodba iz Portoroža

Obisk novembra 2019
Klik

Foto zgodba iz Portoroža

Največja atrakcija butičnega portoroškega hotela niso (le) veterani na štirih in dveh kolesih, temveč mladi Avstralec, ki v mestu (in hotelu) vrtnic kuha najboljše primorske pašte!

Ne pasite zvedavosti le pri barvnem vodometu zaradi starih limuzin, ker potem ne boste spoznali tudi starih motornih koles … Potrebno je, namreč, tudi v preddverje prenovljenega portoroškega hotela, kjer nimajo le enega od zadnjih petih na svetu preživelih starih Indian motociklov, temveč tudi stare fuže s čisto svežimi tartufi. Ne le Portorose za ljubitelje starih vozil, temveč tudi Roses za ljubitelje novih – testenin.

Vsi imamo radi testenine. Toda zato tudi vsi kuhajo testenine …, ki so temu primerno vse enake. Zato Portorose ni popestril Portoroža le z novim videzom, temveč je Roses z novim chefom popestril tudi testenine z degustacijskim menijem le iz pašt, ki so zato vedno druge, čisto drugačne, sploh ne le italijanske, temveč prav tako kot istrske in primorske tudi prav tako kot chef od – daleč. Za avstralskega chefa na delu v Sloveniji je to ”fine pasta dining”, za vas na večerji v Roses pa bo to fina sprememba po vedno istih in enakih omakah.

2 srčka: Tatoo na desni (delovni) roki avstralskega chefa na ustvarjalnem delu v Portorožu/Portorose je upravičen! Šepetalec pašte … Degustacijski meni iz testeninskih jedi v restavraciji Roses je pridobitev za Portorož, ker prenovljeni hotel Portorose zdaj ne vabi le hotelskih gostov, da se po kopanju, sončenju, sprostitvi, počitku okrepčajo v hotelski restavraciji, temveč tudi zunanje goste, da testenine, ki jih sicer ponujajo v Portorožu na vsakem koraku, doživijo na drugačen, kvalitetnejši in bolj prefinjen način. Pasta fine dining, skratka, kar pomeni, da je bolj fino kot v ”špagetariji”, a so to še vedno ”pašte”, torej preprosta, udobna, znana, popularna in všečna hrana.



Chef


Luke Peat

Avstralec, ki ljubi fuže in šepeta pašti, prosto po načelu: "K.I.S.S - keep it simply stupid!"

  • Profil chefa

Jedilni list

"Pašta" degustacijski meni

5 hodov

34 €

Predjed

"Macancini" z dimljenim cheddar sirom

6,50 €

Goveja lazanja v spomladanskem zavitku s sriracha majonezo

6,50 €

Domače testenine

Špageti carbonara a la Roses

11,00 €

Domači njoki, dovje gobe, špinača, čebula, parmezanova krema

10,50 €

Tagliatelle, hobotnica v XO omaki, peteršilj, limeta

15,00 €

Tradicionalni istrski fuži s črnimi tartufi

10,50 €

Domači njoki, osso bucco ragu, parmezanova krema, bazilika

11,00 €

Rigatoni, omaka z dimljenim sirom, hrustljav Grana Padano, črni tartufi

12,50 €

Sladica

Roses cheescake

6,50 €

Crumble hruške in maline, whiskey krema

6,50 €

Vinski list

Vinska karta je pretežno primorska, vendar so tujcem vsaj grafično predstavljene vse slovenske vinske dežele pa še vinske arome.

Rad Dobrojem priporoča

Končno nekdo, ki dokazuje, da špageti niso z bolonjeze, fuži ne s tartufato in morje ne s parmezanom. Roses je vrtnica med testeninami!