Restavracija Sedem
- Kuhinja
mladostna ustvarjalnost na okusen način - Kdo
VSGT Maribor
chef Sebastjan Plevčak - Odpiralni Čas
od ponedeljka do sredeod 11. do 17. ureod četrtka do soboteod 11. do 23. urenedelja in praznikizaprto - Naslov
Cafova ulica 7, Maribor, Slovenija - Telefon
+386 (0)2 621 1412
- Splet
www.sedem.si - Email
restavracija@sedem.si -
Restavracija Sedem
- Posebnosti
moderno opremljena in nova VSGT - Prostor
vstop z ulice v moderno restavracijo s stekleno kuhinjo; majhen kavarniški del in urbani atrij
Peš v Cafovo, tudi iz Ljubljane!
Za kosilo so cene kot v bifeju z malicami, toda ambient je velemesten in jedilni servis najboljši pri nas. Enolončnica je v porcelanu, maȋtre v črni obleki, chef v moderni kapi in snežno beli opravi. Pogrinjek ima zgodbo o vrtu in recept z njega, kuharjev pozdrav je v kozarcu, nadev krvavice, postrvje ikre in peteršiljeva krema. Drobna pozornost z veliko estetike. In prav takšna je tudi mariborska Višja šola za gostinstvo in turizem. Nanjo s(m)o morali sicer dolgo čakati, toda rezultat je šolsko-vrhunski!
Večerja, ko se šolska kuhinja spremeni v največjo kulinarično ”televizijo” v mestu, zato izziva pogumne. Sedem degustacijskih hodov tistim, ki se pustijo presenetiti, ponuja namreč tako odlično razmerje kakovosti in cene, da je Sedem najboljša restavracija v mestu, do katere se da iz centra kar peš, in je le vprašanje časa, kdaj se bodo v Cafovo, peš cona gor ali dol, začeli tudi voziti, iz Ljubljane, Gradca in Zagreba.
Mladi chef Sebastjan Plevčak (letnik 1994) mora na šoli, na kateri že uči svoje sovrstnike, sicer še diplomirati, a ko okisanemu brancinu botargo nariba na majonezo pečenega česna, res ne komplicira, in ko v ”ramen” iz koromača potopi kvašenega lososa, ni prav nič mladostno zaletav, saj si je žlico dobro obdržati še za ješprenjček s panceto mangalice ter goveji rep s hrenovimi rezanci.
Skratka, v Sedem doživiš vse tisto, kar sicer v Mariboru pogrešaš.
Chef
Sebastjan Plevčak ne ovinkari - krožnik mora že vidno prepričati v odličen okus. Njegove kulinarične kreacije so dokaz, da lahko s preprostimi živili dobre kakovosti ustvarimo izjemno harmonijo okusov in da je inspiracija velikokrat najboljši recept za uspeh.
- Profil chefa
Jedilni list
3 hodi
24 €
5 hodov
35 €
7 hodov
49 €
Okisani brancin (koromač, majoneza pečenega česna, botarga – sušene ribje ikre)
10,50 €
Zorjena govedina (nori alge, paradižnik)
11,50 €
Rižota iz fregole (mlada čebula, rumenjak, olivno olje)
10,00€
Testenine z ragujem govejega repa (hren, panceta)
11,00 €
Pečen lososov file (česen, kumarice, bezgov kis)
18,00 €
Pečen piščančji file (pommes duchesse, mlado korenje, korenje)
14,50 €
Razstavljen creme brulee (krema creme bruleja, sorbet jagodičevja)
5,00 €
Clugova zvezda (čokoladni brownie, kostanj, gozdni sadeži)
5,00 €
Vinski list
hišni vinar: Puklavec Family Wines