Restavracija Tabor

  • Kuhinja
    morske jedi na Gorenjskem
  • Kdo
    Mateja Markič, chef Gašper Kordež
  • Odpiralni Čas
    od srede do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 18. ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Podbrezje 246, Podbrezje, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 533 0131
    +386 (0)40 592 250
  • Splet
    www.restavracija-tabor.si
  • Email
    info@restavracija-tabor.si
  • Posebnosti
    podpeka
  • Prostor
    dve urejeni jedilnici, odprti kamin, vinska klet

Gorenjska konoba

Fotozgodba

Foto zgodba iz Podbrezja

Obisk decembra 2017
Klik

Foto zgodba iz Podbrezja

Na kontinentu ni ne svežih rib ne dobrih ribjih gostiln, pa najsi je konkurenca še tako huda in imamo Slovenci še tako radi tržaško omako čez porcijske odmrznjene orade. Toda, če ne bi bilo izjem, ne bi bilo tega pravila. Tabor je ravno to, kar drugi niso! Gorenjska konoba, ki ima dobre zveze v Dalmaciji!

Okolje res ni morsko, toda mar prav to ne dokazuje, kako se da v Sloveniji z gora skakati v morje?! Jedilni list se sliši tako: “Danes imam sveže…” Ribe so plavale v glavnem po hrvaškem morju, največ v Istri, gojeni brancini so iz Piranskega zaliva. Kruha, svežega, domačega, na leseni deski z velikim krušnim nožem, je za celo podolgovato štruco. Pogrinjki so snežno beli, v zadnji sobi gori v kaminu, po strmih kamnitih stopnicah se ne gre v prazen kevder, temveč v polno vinsko klet, mlada gospodarica, ki je izkušnje nabirala celo v Avstraliji, pa ribo tako filira, da ti ni žal za kostmi, ko jih odnese v kuhinjo. Tabor ni le še ena več gostilna z morskimi jedmi, brez katerih nam živeti ni. Iz Ljubljane je po avtocesti le ena cestninska postaja, okrog šanka je le pet miz, dve sta še ob kaminu, za hišo je lep vrt, v velikem loncu so ribje kosti in oklepi repov.

V Taboru nimajo lignjev, saj jih imajo vsi, tudi ne plastičnega jedilnega lista, ki bi s svojo debelino delal konkurenco zamrzovalni skrinji, z vonjem pa njeni debelini. Imajo pa čisto pravega kuharja, ki sicer kuha tako kot ste vajeni z dopusta ob dalmatinski obali, a temu doda ravno prav svojega chefovskega vpliva.



Jedilni list

Hladna predjed

Morski tris: ribji namaz, hobotnica v solati, istrski inčuni

10,00 €

Škarpenin namaz

7,90 €

Topla predjed

Ribja juha

3,90 €

Črna rižota

9,90 €

Testenine s škampi ali vongolami

10,90 €

Glavna jed

File divje ribe

19,00 €

Školjke na buzaro

12,00 €

Sladica

Čokoladni sufle

5,50 €

Sorbet s penino

5,00 €

Vinski list

število vinskih etiket: 105
sommelierka: Mateja Markič
hišni vinar: Brandulin

Rad Dobrojem priporoča

Ne pojdite v Tabor takrat, ko ne veste, kaj bi jedli, temveč takrat, ko veste! Rezervirajte in jim povejte, kaj bi radi!