Restavracija Triglav

  • Kuhinja
    sodoben pogled na Bohinjsko jezero in njegove okuse
  • Kdo
    Damir Salkić
    chef Luka Zagorc
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 22. ure
  • Naslov
    Stara Fužina 23, Bohinjsko jezero, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 300 097
  • Splet
    www.residencetriglav.com
  • Email
    info@residencetriglav.com
  • Restavracija Triglav
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    apart hotel Triglav
  • Prostor
    terasa čez travnike in polja gleda Bohinjsko jezero, jedilnica izpod apart hotela pa dobro založeno vinoteko

Ravno prav onstran jezera

Fotozgodba

Foto zgodba iz Stare Fužine

Obisk septembra 2019
Klik

Foto zgodba iz Stare Fužine

Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Seže čez travnike in polja, tako da je v apart hotelu Triglav v Stari Fužini vedno ravno prav. Ko je Janez (Krstnik) še v zgodnjih meglicah, so gostje že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank, ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij. Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje hodi, ko na planšarskih kmetijah ni več mleka, je v Triglavu tudi dobro založena vinoteka s priznanim someljejem, in ko je za planinci, pohodniki, kolesarji, izletniki in dopustniki že naporen dan, se v Triglavu šele prižgejo bakle in sveče.

Restavracija Triglav je v srčiki turističnega bisera, a ravno prav tudi skrita, da v njo ne vodijo kričeči napisi in ne vozijo polni avtobusi. Kravji bal je na drugi strani jezera, na tej pa je nadebudni chef, ki k divjačinski pašteti ponudi pomarančni čatni z zelenjavo, jezersko postrv zloži v trojko tekstur in oblik, vijolično polnjeno hišno testenino potopi v sezonsko-dnevno juho, zajčku nameni njoke iz bohinjske skute, bohinjskemu govedu pa čebulno marmelado in souschefovo omako. Luka Zagorc tako domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem, Damir Salkič pa temu dodaja dolgoletne gostinske izkušnje in someljejsko znanje. Ravno prav, torej, da turisti ob lepotah narave niso v turističnem kraju lačni kulinaričnih lepot, da lokalci niso siti turističnih menijev in da je Bohinj tudi izven sezone zanimiv.



Chef


Luka Zagorc

Luka Zagorc domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem

  • Profil chefa

Jedilni list

Hladna predjed

Divjačinska paštetka ter gel gozdnih sadežev

14 €

Postrvji tris

14 €

Topla predjed

Ajdova kaša z jurčki in kozjim sirom

14 €

Testenine z zajčjim ragujem

16 €

Glavna jed

File jezerske postrvi s česnovo espumo

20 €

Hrbet bohinjskega goveda, pečen krompirček, glazirano korenje, čebulna marmelada

24 €

Sladica

Čokoladni mousse in pomarančni ragu

6 €

Hišna rezina

7 €

Vinski list

Tujcem je všeč, ko se lahko prepustijo (glavnemu) someljeju, ki jih najprej v vinoteki pouči o slovenskih vinskih deželah, njihovih vrhunskih vinarjih in vinih, potem pa na večerji še o njihovem ujemanju s slovenskimi jedmi.

Rad Dobrojem priporoča

Ker je na Bledu preveč ljudi in premalo dobrih gostiln, so okrog Bohinja že boljše je, za kar je kriv tudi bohinjski Triglav, ker si je upal bolj znano jezero zamenjati za lepše! Priporočam po celodnevnem potenju v bohinjskem kolesarskem raju.