Restavracija Triglav
- Kuhinja
sodoben pogled na Bohinjsko jezero in njegove okuse - Kdo
Damir Salkić
chef Luka Zagorc - Odpiralni Čas
vsak danod 12. do 22. ure - Naslov
Stara Fužina 23, Bohinjsko jezero, Slovenija - Telefon
+386 (0)31 300 097
- Splet
www.residencetriglav.com - Email
info@residencetriglav.com -
Restavracija Triglav
- Posebnosti
apart hotel Triglav - Prostor
terasa čez travnike in polja gleda Bohinjsko jezero, jedilnica izpod apart hotela pa dobro založeno vinoteko
Ravno prav onstran jezera
Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Seže čez travnike in polja, tako da je v apart hotelu Triglav v Stari Fužini vedno ravno prav. Ko je Janez (Krstnik) še v zgodnjih meglicah, so gostje že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank, ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij. Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje hodi, ko na planšarskih kmetijah ni več mleka, je v Triglavu tudi dobro založena vinoteka s priznanim someljejem, in ko je za planinci, pohodniki, kolesarji, izletniki in dopustniki že naporen dan, se v Triglavu šele prižgejo bakle in sveče.
Restavracija Triglav je v srčiki turističnega bisera, a ravno prav tudi skrita, da v njo ne vodijo kričeči napisi in ne vozijo polni avtobusi. Kravji bal je na drugi strani jezera, na tej pa je nadebudni chef, ki k divjačinski pašteti ponudi pomarančni čatni z zelenjavo, jezersko postrv zloži v trojko tekstur in oblik, vijolično polnjeno hišno testenino potopi v sezonsko-dnevno juho, zajčku nameni njoke iz bohinjske skute, bohinjskemu govedu pa čebulno marmelado in souschefovo omako. Luka Zagorc tako domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem, Damir Salkič pa temu dodaja dolgoletne gostinske izkušnje in someljejsko znanje. Ravno prav, torej, da turisti ob lepotah narave niso v turističnem kraju lačni kulinaričnih lepot, da lokalci niso siti turističnih menijev in da je Bohinj tudi izven sezone zanimiv.
Chef
Luka Zagorc domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem
- Profil chefa
Jedilni list
Divjačinska paštetka ter gel gozdnih sadežev
14 €
Postrvji tris
14 €
Ajdova kaša z jurčki in kozjim sirom
14 €
Testenine z zajčjim ragujem
16 €
File jezerske postrvi s česnovo espumo
20 €
Hrbet bohinjskega goveda, pečen krompirček, glazirano korenje, čebulna marmelada
24 €
Čokoladni mousse in pomarančni ragu
6 €
Hišna rezina
7 €