Restavracija Gredič

  • Kuhinja
    jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina
  • Kdo
    chef David Bucik
    chef David Bucik
  • Odpiralni Čas
    od srede do nedelje
    od 12. do 15. ure ter od 19. do 22. ure
    ponedeljek in torek
    od 19. do 22. ure
  • Naslov
    Ceglo 9, Dobrovo v Brdih, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 828 0120
  • Splet
    www.gredic.si
  • Email
    info@gredic.si
  • Restavracija Gredič
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    hotel s 7 sobami in vinoteka
  • Prostor
    minimalistična jedilnica z bogatim razgledom na vinograde na slovenski in italijanski strani

Žlahtna zgodba sredi Brd

V vrhunsko obnovljeni nekdanji ruševini, ki ima celotna Goriška Brda v naročju, s sobami za najbolj razvajene, opremo za najbolj tehnične, vinsko kletjo za najbolj zahtevne, je tudi restavracija za dobrojedce! Restavracija Gredič v Ceglu je to, kar je še manjkalo Brdom.

Gostje na terasi se sončijo sredi vinograda, iz kadilnice dišijo cigare, v vinoteki je na dolgi mizi vrhunska briška pokušina, v restavraciji znani slovenski vinar gosti ameriške vinske poznavalce, za sosednjimi mizami nemško govoreči grizljajo hišne grisinije in krušne hrustljavce, italijansko glasni pa namakajo v majonezo ocvrte klapavice. Mehurčki rebule so v elegantni steklenici, kozarci imajo kot dih tanke peclje, oblazinjeni stoli pastelno-sinjih barv so široko-udobni, mize so do tal nabrano pogrnjene, maslo je v belem porcelanu, ob vinogradniško-breskovi barvi flamingovega cveta, ambiciozna ekipa chefa Davida Bucika pa ustvarja drzne oblike, živahne okuse in briško-morske okuse na vrhu vinograda. Žlahtna zgodba sredi Brd!



Chef


David Bucik
Že od mladih let preprosto rad kuham. Navdih za krožnike najdem prav tu pri nas v Brdih, v prelepi naravi, kjer je vplive čutiti tako z Alpskih vrhov kot iz globin Sredozemskega morja. V tem je čarovnija, ki jo začutijo tudi gostje, ko pridejo v Brda. Zavezan sem vrhunski...
  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodni mesni

44 €

4 hodni ribji

49 €

6 hodni mesni

62 €

6 hodni ribji

68 €

Hladna predjed

Tunin tatarski, panna cotta, parmezan s hrenom, kaviar

17,00 €

Foie gras z oreščki, kandirano sadje, gel granatnega jabolka, citrusi

17,50 €

Topla predjed

Sipini njoki s kraljevo rakovico

16,00 €

Riž z jurčki in dimljeno skuto

14,00 €

Glavna jed

Morska raža na žaru, janežev pire s suho rdečo peso, česnova krema, črno oljčno olje

22,00 €

File tune v zeliščni tempuri, limetin pire, reduciran malinov kis

21,00 €

Biftek, pire pistacije, pečeni oreščki, rukola, omaka Bordelaise

24,50 €

Sladica

Pečena krema z mandeljevim likerjem in karamelo

8,00 €

Žafranov mousse v beli čokoladi, mangova krema z limeto

8,00 €

Vinski list

sommelier: Aleks Mavrič
število vinskih etiket: 700+

Rad Dobrojem priporoča

Restavracija za prenočit. Za vikend v Brdih, za obisk slavnih vinskih sosedov na tej in oni strani, za aperitiv na dnu okroglih stopnic, za najdaljšo mizo v najbolj polni kleti, za pozno večerjo in še bolj pozen zajtrk, za posebne goste in za posebne priložnosti.