Rožmarin

 • Kuhinja
  sredozemska kuhinja po štajersko
 • Kdo
  Saša Arsenovič
  chef Mišo Krojsl
 • Odpiralni Čas
  od ponedeljka do četrtka
  od 8. do 24. ure
  petek in sobota
  od 8. do 2. ure
  nedelja in prazniki
  zaprto
 • Naslov
  Gosposka ulica 8, Maribor, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)2 234 3180
  +386 (0)41 601 961
 • Splet
  www.rozmarin.si
 • Email
  rozmarin@rozmarin.si
 • Rožmarin
  Rezerviracije Gostilne

 • Posebnosti
  trgovina, uvoz vin in konjakov, pizzeria
 • Prostor
  ni le prostor, je kar cela ulica, ni le restavracija, je tudi picerija, kavarna, vinoteka, trgovina; dizajn, ki ga mnogi posnemajo

Velemesto v totem mestu

Rožmarin ima toliko obrazov, kot imate vi želja. Nastal je (2006) v ulici, ki ji nihče ni vedel imena, tako s poti je bila, do danes pa se ni raztegnil le do centra mesta, temveč tudi na začetek ulice, ki sicer ni več gosposka, a je zato vedno bolj Rožmarinova.

Rožmarin ni bil nikoli mariborski, a ravno to je tudi njegovo poslanstvo. Zato, ker ni njegovo ogledalo, temveč njegov pogled. V njem je vse to, kar bi Maribor lahko in naj bi bil!

Če si z otroci, ima Rožmarin največjo pizzo v mestu, ki natakarici sega čez komolce, če si zgoden, si sestaviš sam svoj sendvič, če si hiter, je burger iz ”100 % štajerske govedine”, če si z njo, jo povabiš na poletje v mestu, če si Al Di Meola, zvezda Festivala Lent, pa noč preživiš med Arsenovičevimi bordojci in svet pozdraviš iz ”najbolj neverjetne restavracije doslej”.

Oziroma, če sediš na trdem, lahko naročiš solato, če sediš za skupno mizo, zunaj ali znotraj, si deliš ”nagece in nagice”, če si oblazinjen, pa lahko degustiraš, v restavraciji, ki se je prva upala pokazati izza stekla, ki je prva ponudila koncept od jutra do poznega večera, od hitrega zajtrka do dolge večerje, in restavracija, ki je pač vedno prva izbira v mestu.

Rožmarin je velemesto v totem mestu, ki je bil tako dolgo siv, dokler se mu ni zgodil Rožmarin, od takrat pa sicer mesto še ni okrevalo, a ko vidiš, da je vsaj Rožmarin vedno bolj poln, imaš vsaj upanje.

To, kar imajo drugi na enem jedilniku in ponujajo v eni jedilnici, se v Rožmarinu ne deli le po različnih prostorih, temveč tudi po različnih stolih, mizah, menijih, natakarjih in pravilih. Rožmarin je, pravzaprav, tako velemesten, da se da v njem kar bivati … Le postelj nimajo, sicer pa tam, kjer se začne zgodaj zjutraj, konča pa prav tako, te sploh niso potrebne. Skratka, Maribor nima le Stare trte, temveč ima tudi vedno novi Rožmarin!Chef


Mišo Krojsl

"Slediti kuharskim trendom in ustvarjati kulinarične mojstrovine" se glasi geslo, pod katerim Mišo Krojsl že 11 let vodi kuhinjo restavracije Rožmarin.

 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

39 €

5 hodov

47 €

6 hodov

55 €

Paradižnikova terina z burrato in lisičkami

Hladna kumarična juha z ginom in garnelo

Ragu poletnih gobanov v Wan-Tan testu na kremi mladega graha

Meta in limeta (sorbet)

Pasticcio polenovke, jajčevca in paradižnika na maslenem raguju lisičk, mlade čebule in redkve

Jagnječja zarebrnica z metinim medom, vitlof in pire gomoljne zelene s češnjevimi paradižniki in timijanom

Izbrani mladi in zorjeni (slovenski) siri v družbi hišnih čatnijev

Semifreddo mareličnega tarta

Vinski list

sommelier: Drejc Pečečnik
število vinskih etiket: 650

Rad Dobrojem priporoča

Rožmarin je tip restavracije, ki so po celem svetu ne le na sceni, temveč so same ta scena. Rožmarin je, skratka, in. Naj bo kot restavracija ali kavarna, kot picerija ali kot nočni  lokal, kot trgovina s španskimi pršuti ali kot vinoteka s francoskimi vini, kot after party vseh kulturnih, športnih, zabavnih, malih in velikih prireditev Maribora, ali kot prireditveni prostor, v katerem vidiš in si viden.