Sato Bento

 • Kuhinja
  omakase japonska kuhinja
 • Kdo
  lastnik in chef Shin Sato
 • Odpiralni Čas
  od ponedeljka do petka
  od 11.30 do 14. ure in od 18. do 22. ure
  sobota in nedelja
  zaprto
 • Naslov
  Kotnikova ulica 5, Ljubljana, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)40 301 373
 • Posebnosti
  škatle bento, catering na domu in kuharski tečaji
 • Prostor
  šest mizic za ducat ljudi in tri kuharje

Kot japonski chef odloči

Fotozgodba

Foto zgodba iz Ledine

Obisk 2017
Klik

Foto zgodba iz Ledine

Sato Bento nima privlačne lokacije, ima pa privlačne cene. Sato Bento ima japonskega chefa, torej nima tekočega traku. Sato Bento nima veliko prostora, ima pa dovolj gostov, da opoldan študenti v Ledino prihajajo na ramen z udon in poslovneži na chirashi suši z miso, zvečer pa je polno za omakase meni, kot chef v šestih dejanjih odloči in pripravi. Sato Bento je v Ljubljani razlog, da obiščete Ledino, čeprav je toliko drugih nakupovalnih centrov večjih, lepših in bolj polnih.

Sato Bento je japonski sushi bar, toda z dobrimi slovenskimi vini in z dobro glasbo kar z YouTuba. Ne gre hitro, ni veliko, toda vmes ti ni dolgčas in na koncu ti ni žal. Omakase je najboljše po najnižji ceni, tudi zato, ker so obešalniki na hodniku, mize pa so le polovične. Za kosilo sicer zmanjka raznolikosti, toda tisto, kar je, je pristno. Za večerjo sicer ni udobno, toda chef, ki je tudi slikar, kuha, meša, zlaga strastno in vsem na očeh.

Japonska omleta je boljša od marsikatere pizze, nigiri sušiji nimajo rib s tokijske tržnice, toda za okisani riž je chef z otoka Honshu specializiran. Dobiš edamame, okonomiyaki, donburi, tudi dashi, kar je povsem dovolj, da se naučiš toliko japonščine, kolikor je potrebuješ za zadovoljno sitost.Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov po izboru chefa

20,00 €

Kosilo bento

3 hodi

8,00 €

Malo kosilo bento

2 hoda

5,50 €

Rad Dobrojem priporoča

Sato Bento je razlog, zakaj sušijev ne kupujemo v trgovinah, temveč gremo nanje v japonsko krčmo, pa čeprav je ta med trgovinami.