Skipass restavracija

  • Kuhinja
    jedi treh dežel, Slovenije, Italije in Avstrije
  • Kdo
    družina Justin, chef Urh Kapelar
  • Odpiralni Čas
    od torka do četrtka
    od 18. do 22. ure
    od petka do nedelje
    od 12. do 22. ure
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Koroška ulica 14c, Kranjska Gora, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 582 1000
    +386 (0)41 663 958
  • Splet
    www.skipasshotel.si
  • Email
    info@skipasstravel.si
  • Skipass restavracija
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    član JRE Jeunes Restaurateurs
    turistična agencija Skipass Travel, hotel

    znacka
  • Prostor
    hlad kamna in svetlost lesa otoplita ob prvem mraku, ko se prižgejo luči

Tromeja brez kulinaričnih omejitev

Fotozgodba

Gravner - Šiftar 2016

Klik

Gravner - Šiftar 2016

Justinovi so naredili najprej posel s smučarskimi kartami, nato pa so recept treh dežel uporabili še v kuhinji, ki so jo sodobno opremili v svojem butičnem hotelu ob vhodu v Kranjsko Goro.

Že od zunaj se vidi, da se tudi Kranjska Gora, ki ima med našimi smučarskimi centri največ turistično-smučarske patine, želi posodobiti. Les-kamen-steklo bi v tako ravnih linijah in s purističnim notranjim dizajnom sredi vasice delovali kot teniske k irharcam, na njenem robu pa zaživijo v svetlobi mraka, ko se izza terase, na kateri so se znašli tudi dva barika in eno tnalo, zasveti domačnost pokljuškega macesna, reliefnost sežanskega kamna in pecljatost rogaškega stekla. Zato se ne začudiš, ko gospodarjevemu pozdravu, ki mu tudi v resnici, kot na sliki, miga rep v naročju, sledi še kuharjev, ki je bolj fin in eleganten (beri: fine dining) kot v marsikateri mestni vrhunski restavraciji.

Skipassova restavracija ima sicer minimalističen ambient, ki spominja bolj na hitro kosilo kot na fino večerjo, toda kot da je že to preizkus. Komur se skozi ”izložbo” zdi preveč leseno in premalo domačno, nadaljuje po kranjskogorski uhojeni poti, kdor pa na smučeh miži mimo čevapčičev na snegu, zvečer ceni, ko mu natakar drobtine s prta pospravi s finim strgalom.

Smučarska karta pač ni dovolj. Biti mora tudi svetovni pokal … Kranjska Gora ima, s Podkorenom in Planico, kar štiri. Zato tudi za prodajo smučanja ni dovolj le lasten hrib. Šele, ko se razširiš tudi čez mejo, na ono stran visokih planin, in postaneš eden mednarodno največjih, namesto blagajne v kiosku zgradiš butični hotel na vstopu v Kranjsko Goro. Torej moraš tej logiki slediti tudi v gostinstvu. Niso dovolj čevapčiči na snegu, klobase v vasi, lignji v ledu in pice na vsakem vogalu. Biti mora še nekaj več! Skipass je s svojo kulinarično ambicioznostjo Kranjski Gori dodal prav to.



Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

35 €

4 hodi

40 €

5 hodov

50 €

6 hodov

60 €

Hladna predjed

Tatar slovenske suhozorjene govedine, jajčna majoneza, paradižnikov jam, okisana šalotka, gorčična semena, brioš

12 €

Rakovica, verjus, vložen por, redkvice, dresing penečega vina, melba toas

13 €

Topla predjed

Krompirjev raviol s kislo smetano in čebulo, krompirjeva juha z ikrami postrvi, pak choi, drobnjakovo olje

11 €

Pečen telečji priželjc, črni česen, ribji veloute, črni koren, okisane lisičke

13 €

Glavna jed

Poširana postrv, kompresirano jabolko z limonino verbeno, fregola, maslena omaka

20 €

Goveji hrbet, topinambur, ocvrte kapre, morski koprc

28 €

Sladica

Čokoladni royal, slana karamela z misom, nougatin napihnjenega riža, bananin sladoled

6 €

Kavni parfait, mandljev mousse, slivov pekmez, meringa

6 €

Vinski list

sommelier: Nina Završnik
število vinskih etiket: 60
hišni vinar: Vinska klet Goriška Brda in Fana

Rad Dobrojem priporoča

Bogastvo kulinarike iz kraljestva zlatoroga ne priznava meja med Slovenijo, Italijo in Avstrijo, zato ima Kranjska Gora smučarsko karto tudi za dobrojedsko restavracijo!