Slon 1552

  • Kuhinja
    modernizirane slovenske in hotelske jedi
  • Kdo
    Hotel Slon, chef Janez Šetina
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 23. ure
    nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Nazorjeva ulica 5, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 470 1181
  • Splet
    www.hotelslon.com
  • Email
    sales@hotelslon.com
  • Slon 1552
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    hotel Slon
  • Prostor
    dva nivoja in dva namena, dnevno in večerno, spodaj hitreje, zgoraj počasneje, velika okna na ulico, veliko okno v kuhinjo

Nove jedi s staro letnico

Urbani ambient, atraktiven šank, zanimive dnevne akcije in dvignjene belo pogrnjene mize za fine jedi je dobrodošel koncept novega Slona s staro letnico, ko so Ljubljančani prvič v živo videli slona. Danes v hotelu z ugledom največje hotelske družine na svetu zrejo v chefa, ki za steklom nad klasično-hotelskim barom ustvarja bistró dnevno ponudbo, zanimivo tako za tuje goste hotela kot za ljubljanske mimoidoče, in degustacijske menije, ki v urbano-hotelskem dekorju pomenijo konkurenco ljubljanskim ponudnikom ”fine hrane”.

Pri eni mizi govorijo rusko, pri drugi kitajsko, eni pijejo štajersko rdeče, drugi primorsko belo, na enem krožniku so moderna račja jetra, na drugem račkino bedro s sladko repo tropinko iz leta 1852.

Če so bile nekoč, po svetu, hotelske restavracije primer dolgočasno-uniformirane prehrane, se zadnja leta nekatere najboljše dobrojedsko-chefovske zgodbe odvijajo prav tam, v hotelih velikih mest. Ljubljana, ki jo vsako leto obišče vedno več (milijonov) turistov, seveda noče biti izjema.



Jedilni list

Hladna predjed

Domači goveji tatarec na carpacciu dimljene račke, okisana zelenjava, popečen kruhek

14 €

Brancinov ceviche, avokado, zemlja dehidrirane črne olive, spužvica suhih paradižnikov, kreša

13 €

Topla predjed

Odprti raviol z ragujem kraljevih gamberov, mascarpone krema parmezanova espuma, kreša

15 €

Hrustljavo zapečen kapun v panko drobtinah, tartufov pire, sotirana zelenjava, kreša

14 €

Glavna jed

Črni oslič, domača pogača topinamburja, zelenjava, žafranova pena, kreša, cvetje

23 €

Goveji file, sotirana zelenjava, porto omaka, kreša, cvetje

24€

Glavna jed

Zorjena supreme piščančja prsa, črna soja, domaci hrustljavček, sotirana zelenjava, piščančji velute, kreša, cvetje

18 €

Burger z Wagyu Kobe govedino, gosja jetra, domača karamelizirana čebulica, hrustljava solata, marinirane bučke, omaka, domači marinirani paradižniki, krompirček s parmezanom in zelišči

35 €

Sladica

Pistacijev brownie, pistacijev mus, čokoladni hrustljavček s črnim sezamom in zorjeno pistacijo

6€

Razstavljena panakota, malinin pire, sveže jagodičevje, ostružki čokolade

6 €

Presna borovničeva rezina, sadna presna krema, sveže jagodičevje

6 €

Vinski list

število vinskih etiket: 122

Rad Dobrojem priporoča

Od hotelske klasike do slovenskih tapasov, od malic do degustacij, od Maximilliana do Best Western, s chefom, ki kakovostne lokalne sestavine spreminja z modernimi tehnikami.