Steakhouse Rožmarin

  • Kuhinja
    steaki in burgerji z žara na oglje
  • Kdo
    Boštjan Hedžet in Katja Jaušovec, chefa Denis Vrbnjak in Simon Umek
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do četrtka
    od 8. do 23. ure
    petek in sobota
    od 8. do 02. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Gosposka ulica 8, Maribor, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 388 179
  • Splet
    www.steakhouserozmarin.si
  • Email
    rozmarin@rozmarin.si
  • Steakhouse Rožmarin
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    Rožmarin

Steak po Rožmarinovo

Da je Steakhouse Rožmarinov, ne pomeni le to, da je v njegovi (dopoldanski) kavarni, temveč še bolj to, da je – drugačen. V Rožmarinu se pač dogaja, Rožmarin je in, Rožmarin je prvi v mestu, in Rožmarin ima takšen tudi Steakhouse. Postrežba ima rdeče teniske, črne naramnice in usnjene opasače, gostje imajo gospodinjo, ki jih poseda k mizi, ta pa je na sredi skupinska in z vrtljivimi stoli, meso, ki je iz Argentine, ZDA in Štajerske, ima kalifornijsko pečico MontagueTM, ki se segreje 800 stopinj, v Rožmarinovi kuhinji, jedilni list ima ob burgerjih in steakih še jedi, ki so ”to share” in ”za prste obliznit”, vinska klet pa ima kar deset tisoč steklenic in tisoč etiket, pa še bordojsko komoro, ”edinstveno v Sloveniji in širši regiji”.

Seveda ima tudi Steakhouse na stenah ameriški rez goveda, pod krožniki papirnati meni in med hlebčki 180-gramski ”patty”, toda ti hlebčki so masleni in vsak dan v domači pekarni spečeni, za aperitiv pred desetimi unčami zlatorumenih kozic se v Steakhousu pije šampanjec, z berkelco se režejo pohorske bunke, Pata Negra pršuti in toskanske salsiccie, za največje junake pa je black angus tomahawk.



Jedilni list

Hladna predjed

Hladne kozice z aioli omako

8 €

Tatarski biftek, grobo mlet in za vas pripravljen pri mizi

13 €

Glavna jed

Goveji file-file mignon 200 g, štajerska govedina, suho zorjena 2-4 tedne

21 €

Rib eye, Nemčija 400 g

45 €

We love cheese: goveje meso, cheedar, gorgonzola, hrustljava slanina, zeliščni aioli, salsa rossa

8,50 €

Sladica

Snickers: čokolada, karamelna omaka, arašidov sladoled

6 €

Čokoladni soufflé, mango in sladoled gozdnih sadežev

6€

Vinski list

sommelier: Renato Bandur

Rad Dobrojem priporoča

Za celo družino, mama v restavraciji na fini večerji, otroci v piceriji na največji pizzi, ata pa na dvojnem ribeye steaku.