Restavracija Strelec

 • Kuhinja
  svetovljansko in grajsko Igorja Jagodica
 • Kdo
  Kaval Group
  chef Igor Jagodic
 • Odpiralni Čas
  od ponedeljka do sobote
  od 12. do 22. ure
  nedelja in prazniki
  zaprto
 • Naslov
  Grajska planota, Ljubljana, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)31 687 648
  +386 (0)8 384 3142
 • Splet
  www.kaval-group.si
 • Email
  strelec@kaval-group.si
 • Restavracija Strelec
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  Ljubljanski grad
 • Prostor
  atraktivna grajska restavracija okrogle oblike z najboljšimi mizami ob razglednih oknih

Visoka kuhinja iz Stolpa strelcev

Fotozgodba

Foto zgodba iz Stolpa strelcev

Obisk junij 2017
Klik

Foto zgodba iz Stolpa strelcev

Za izlet med svetovljanske kuharske trike in sestavine pojočih imen razgledanega kuharskega chefa, ki se tika z najboljšimi sestavinami in dovršeno obvlada najsodobnejše kuharske tehnike, je potrebno le z vzpenjačo na Grad. Ljubljana, ki jo polno urbanih turistov z vsega sveta na obeh bregovih Ljubljanice, oživljene in osvetljene pod njenimi starimi mostovi, prav beseda svetovljansko najboljše opiše, si takšnega Strelca nad svojimi strehami tudi zasluži. Vrhunska restavracija za najlepši pogled na – kot hvali župan – najlepše mesto.

Chef Igor Jagodic ima rad dišeče oblike, iz katerih ustvarjalno gradi kombinacije okusov, ki se ne omejujejo s tradicijo, temveč se zgledujejo po globalnosti ljubljanskih in grajskih gostov. Visoka kuhinja visoko nad mestom.

Tudi prostor naredi vtis. Okrogla oblika, čudovit pogled na Ljubljano skozi okenske line, okrogle stopnice, počasno dvigalo, dolg spust do posvečenega prostora, pogled skozi tla v vinoteko, poletje na grajskem obzidju, stenske poslikave v Stolpu strelcev (Boris Kobe in Marij Pregelj), posebej izdelane mize in stoli iz najbolj finega lesa in chef, ki si je pred tem na Bledu (Grand hotel Toplice, Vila Bled) naredil ime in ugled enega najboljših slovenskih kuharjev.

Prepoznavnemu slogu, ki ljubi barve in teksture, ki pozna sodobne tehnike in kombinira oblike ter elemente, ostaja Igor Jagodic zvest. Mojster kuharskih tehnik v ”slaščičarske” miniature nadgrajuje preprostost slovenske kuhinje in jo začinja še z etnološko zgodbo ljubljanske meščanske tradicije. Njegove jedi se ves čas spreminjajo, toda slog ostaja ves čas prepoznavno enak. Kot v tartarju Piranskega brancina, ki je značilna chefova jed. Prepoznavna po krožniku in postavitvi na njem, po kombinaciji sestavin, različnosti tekstur in v preciznosti dodelave, ki ne priznava površnosti ali bližnjic. Odlično je, ker/ko se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z mazavim, sušeno s pečenim, hladno s toplim … Za Igorjeve kombinacije si je potrebno vzeti čas, najprej chef z ekipo v kuhinji, nato gost z raziskovanjem in razmišljanjem pri mizi.Chef


Igor Jagodic

Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi Igorja Jagodica, polnih podrobnosti, barv in svežine. Pri Jagodicu se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z marljivim, sušeno s pečenim, hladno s toplim.

 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

3 krožniki (v času kosila)

32 €

4 krožniki

44 €

5 krožnikov

53 €

7 krožnikov

65 €

Hladna predjed

Goveje rezine, doma vložen črni oreh, sladoled gosjih jeter, malina, gorčica z malino, vložena rdeča čebula

15 €

Rdeča postrv, ponzu, dimljene postrvje ikre, rdeča pesa, kisla smetana, hrenova granita, detelja

12 €

Topla predjed

Artičoke, parmezanovi svaljki, čebulni pire, čebulna juha, pečena mlada čebula, gomoljike

12 €

Telečji priželjc, mavrahi, beluš, kopriva, pehtran, staran tolminc

15 €

Glavna jed

Odojek, rabarbara, pečen mladi krompir v foliji in povaljan v ocvirkih, pire bele čebule, pečena mlada čebula, vložena redkev, vložena čebula

22 €

File bele ribe, pire špargljev, pečeni šparglji, miso s čemažem, olje čemaža, botarga, maslena emulzija s citrusi

24 €

Krema cvetače (in gomoljik, pečena cvetača, stebla cvetače, cmoki s tolminsko skuto, krušne drobtine, popražene na rjavem maslu, pena staranega in v EU zaščitenega sira tolminca

14 €

Sladica

Pena bele čokolade ali mousse, janež, koprc, kumara, limona, rženi drobljenec

7 €

Čokoladni fondant, sladoled limoninih listov, sorbet pasijonke, ananasa in manga, pasijonkina omaka

8 €

Vinski list

sommelier: Marko Šavs
število vinskih etiket: 120

Rad Dobrojem priporoča

Chef Igor Jagodic ustvarja s prepoznavno-estetskim slogom dovršene jedi, polne podrobnosti, barv in svežine. V njegovi kreativni kuhinji je vsaka jed drugačna od navad in običajev, zato Strelec zadane vse tiste, ki v vsakem glavnem mestu potrebujejo porcijo vrhunskega kulinaričnega doživetja.