TaBar

  • Kuhinja
    avtorski tapasi na slovensko-avtorski način
  • Kdo
    Jurij Osole
    chef Jakob Pintar
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 24. ure
    nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Ribji trg 6, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 764 063
  • Splet
    www.tabar.si
  • Email
    info@tabar.si
  • TaBar
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    delikatesa z domačimi in lokalnimi izdelki
  • Prostor
    pod lipo na Ribjem trgu in ob dolgem šanku pred kuhinjo

Veliki spisek majhnih jedi

Fotozgodba

Foto zgodba z Ribjega trga

Obisk junija 2018
Klik

Foto zgodba z Ribjega trga

Tudi TaBar, ki ponuja veliki spisek majhnih jedi in še večji spisek velikih vin, je tako blizu Ljubljanici, da želi biti poln pomenkov s polnimi usti in izpraznjenimi kozarci, toda drugje je le polno, tukaj pa je – rezervirano. Mize v TaBaru so majhne, klop je mehka, stoli so trdi, gostje pa veseli. Čeprav se dolgi, kavarniški del razširi na koncu v restavracijski ambient, in četudi TaBar ponuja tudi degustacijski meni, so tabarsi pravi tapasi, saj tudi oni ponujajo predvsem ”tris”, hrano-vino-družabnost, a so hkrati tudi tako posebni, da se v stari Ljubljani nikjer tako dobro ne je!

Medtem ko gostom z lipe v krožnike kapljajo cvetovi, chef Jakob Pintar ustvarja kot v fini restavraciji. On pravi temu ”smart food”, za vas pa bo pametno, da se čim bolj sprostite. Eni sem pridejo le na sir, drugi le na požirek, tretjih pa je toliko, da naročijo kar cel papirnati podstavek, potem pa si podajajo krožnike kot na vrtiljaku. Kozarec vina. Majhna lakota. Druženje s prijatelji. Držanje za roke v kotu. Branje knjige pod lipo. Opazovanje uličnega živžava. Le grižljaj, kar mimojede. Hitro kosilo. Dolga večerja. Španci jim pravijo tapasi, Ljubljančani pa tabarsi. Toda za takšne avtorske tapase je v Španiji potrebno rezervirati vsaj tri mesece vnaprej, tukaj pa jih nosijo sproti na mizo kar turistom pred očmi.



Chef


Jakob Pintar

Jakob Pintar ustvarja kot v fini restavraciji. On pravi temu ”smart food”, za vas pa bo pametno, da se čim bolj sprostite ...

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

24 €

5 hodov

28 €

Rad Dobrojem priporoča

Ker je tako v kuhinji, naj bo tudi za mizo brez zavor. Naročajte pametno, to pa pomeni sproti, tako hrano kot vino. Opazujte turizem, krmite vrabce, okušajte vina, ki jih nimajo niti vinski bari, in se sproščeno družite, s prijatelji, dobro voljo ter Jakobovimi finimi grižljaji.