Gostilna Tramšek

 • Kuhinja
  gostoljubna prleška kuhinja
 • Kdo
  Zvonko Šela
 • Odpiralni Čas
  od srede do sobote
  od 11. do 22. ure
  nedelja
  od 11. do 17. ure
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Žerovinci 25 b, Žerovinci, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)2 719 4097
  +386 (0)40 856 176
 • Email
  zvonkoe4@gmail.com
 • Gostilna Tramšek
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  član Chaîne des Rôtisseurs
 • Prostor
  pokrita terasa, majhna jedilnica, skrbni pogrinjki, cvetlična greda pred vrati

Güčanje in kuhanje Prlekije

Fotozgodba

Foto zgodba

Klik

Foto zgodba

Dobra podeželska gostilna je takšna kot Tramšek! Gostilna s štirimi mizami in štirimi letnimi časi, s tradicijo, dediščino in izročilom, z idejami, ambicijo, ustvarjalnostjo in ljubeznijo. Gostilna sredi čudovite pokrajine, med kmetijami in vinogradi. Gostilna ob cesti, čeprav bi bilo bolj prav reči – cesta ob gostilni. Jelka je sicer že v penziji, toda Zvonko še vedno tako güči, da ne boste nič razumeli. Le kdo bi razumel, da je kaj takega možno tam zunaj na deželi?!

Ko se enkrat okužiš s temi preprostimi jedmi, v katerih pa je toliko duše, ne moreš več brez Prlekije. Tramšek je kot letni časi, ki jih je zato vsaj pet. Vsako leto se vrnejo, tako kot se je potrebno redno vračati k Tramškovim ocvirkovim pogačam in Zvonkovim gosposkim vinom.

Tramšek ima svoje grede in svoje dobavitelje, svoje ideje in svoja načela, svojo majhno gostilno in svoje veliko srce. Na njegovih krožnikih je tako malo sestavin, toda tako polno čustev. Jetrca so v slanini le na kolerabi, govedina je v solati le na paradižniku, šparglji so v flanu le v svoji osnovi, leča je v cmoku le ob piceku na mladi špinači, srna je ”levo in desno popečena”, od zelenjave je le, kar že ali še raste na vrtu, za otroke pa ”nič friteze” … Nobenih težkih omak, nobenih rahlih penic, nobenih dragih aparatur, nobenih zapletenih tehnik. Pa vseeno je hodov toliko, da jih ne moreš prešteti. In vseeno so pogrinjki brezhibni, postrežba v metuljčku ter vina od gospodov. Pri Tramšku poslušaš polnih ust in piješ na glas. “Danes boste pili od gospoda Cvetka,” da vedeti Zvonko, “pa gospoda Čurina, gospoda Kupljena, gospoda Magdiča, gospoda Krainza, gospoda Krajnca …, vse od Koga do Jeruzalema.”

“Dobro je! Vsaj nam je dobro…” Pa nam tudi!Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

30 do 36 €

Hladna predjed

Rožnata govedina v solati

Skuta z bučnim oljem

Juha

Kremna krompirjeva juha s prahom tünke

Topla predjed

Ajdov žličnik s sirovo omako

Glavna jed

Jelen z gozdnimi sadeži

Sekanica po lükarsko

Sladica

Konjakova krema v kozarcu

Ajdova pogača

Vinski list

sommelier: Zvonko Šela
število vinskih etiket: 80

Rad Dobrojem priporoča

Tramšku se je potrebno prepustiti, brez predsodkov, a tudi brez prevelikih zahtev! Najboljša gostilna Prlekije in ena najbolj iskrenih slovenskih domačih gostiln se ne zadovolji z manj od odličnosti (sestavin), Zvonko pa ne zna po slovensko, temveč le po prleško.