Valvas’or

Svetovljansko v svetovljanovi hiši

Valvas’or ima usnjene klopi, majhne mize, prostorsko intimnost in nagrajeni dizajn. Valvas’or ima vse to, kar imajo takšne seksi gostilnice v turistom skritih ulicah New Yorka, Londona ali Pariza. Zato je Valvas’or za tujce, ki se ob Ljubljanico niso prišli sprehajat s turističnimi aranžmaji, temveč uživat izbranost, in za domačine, ki gredo hitro, poceni, mimojede levo in desno, v Valvas’orju pa se želijo nagraditi.

Vsak, ki gre mimo, si ne more kaj, da ne bi pogledal noter, vsak, ki je notri, si ne more kaj, ne da gledal naokrog.  Svetovljanski ”fine dining” v rojstni hiši prvega slovenskega svetovljana. Majhne porcije velikih okusov, ki zahtevajo več hodov, toda saj niste v visokih petah vsak dan. Malo prostora, toda dovolj, da boste opaženi in opazili. Interier, ki ga morate doživeti. Ne le zaradi torte Valvas’or.Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

40 €

Hladna predjed

Sveža tuna z mandarinino peno

9,90 €

Gosja terina z mandlji

9,90 €

Topla predjed

Jakobove pokrovače z žara na fini polenti

12,90 €

Gosja jetra s pistacijo in toplo hruško

14,90 €

Rižota s popečenim brancinom, koromačem in žafranovo omako

12,90 €

Glavna jed

Jagenjčkova zarebrnica s krompirjevo zloženko

18,90 €

Konfit račjega stegna z malinino kremo

16,90 €

File brancina s tartufato in črnim tartufom

21,90 €

Sladica

Crème brulée z malinovo omako

4,90 €

Hruškin mozaik z belo čokolado

4,90 €

Rad Dobrojem priporoča

Žlahtnost starim mestom dajejo majhne restavracije z velikimi lestenci, ki se z belimi prti in visokimi kozarci gnetejo na sprehajalni ulici. Valvas’or je najbolj elegantna restavracija stare Ljubljane.